Hemma med barnen, julbelysning samt fika

Idag är jag hemma med sjuklingarna. Elsa har några få koppor kvar så på måndag kan hon gå till dagis. Olle är förkyld men har ingen feber längre, så så jättesjuka är de egentligen inte.
Jag har börjat att ta fram julbelysningen, de runda IKEA-lamporna i sovrummen är på plats än så länge.

Igår var jag och fikade med Kristina, det var som vanligt väldigt trevligt. Vi var på ett för mig nytt café, Frank tror jag det hette. Det låg vid Kopparmärra. Det fanns goda mackor och Chai Latte, the med skummad mjölk, mycket gott!

Nyfikna?

Jag hade en liten svacka första omgången, det är den som kallas uppvärmning. Andra omgången då jag var i betydligt bättre form tog tiden slut och vi fick inte spela klart. Men, men även proffs kan ha svackor.
Dags att kolla Olle som inte vill somna.


Bowling på tapeten

Idag ska det bowlas. Förhoppningsvis. Elsa var riktigt pigg igår, det är bara prickarna som kliar, så vi tror hon orkar en resa tilll kusin Martina som har treårskalas idag och sedan hem till farmor och farfar. Där kommer hon bli ompysslad. Då ska hennes föräldrar passa på att slå ett helt gäng i bowling. Att Anders inte klarar det är ju ganska uppenbart, han är ju kass, men jag ska minsann fightas ordentligt. Så nu får du se upp Marie. Jag vet att jag inte har så stor chans mot naturbegåvningarna Peter och Tobias men resten av gänget räknar jag kallt med att slå!! :-O ;-)
Uppdatering med resultat kommer!

Vattenkoppor

Elsa har fått vattenkoppor. När jag kom hem igår kväll efter en middag med Veronica sa Anders att Elsa hade feber och några prickar på magen. Imorses var det fler prickar, en hel del på ryggen. Men hon har ingen feber och verkar inte direkt sjuk. Det går vattenkoppor på dagis och det är på tiden att Elsa får det, det brukar ju gå runt på dagis vid denna tiden varje år. Hoppas att Olle får det samtidigt. Han hade några prickar för ett tag sedan, man kan ju alltid hoppas att det var en lindrig variant och han nu är immun.
Jag skulle egentligen på middag hos Marie imorgon med vårat vanliga middagssällskap, men en av tjejerna är gravid så då får jag hålla mig hemma. På lördag och söndag är det födelsedagskalas och på lördagskvällen ska vi bowla tillsammans med vänner men vi får se hur det blir. Hoppas att något blir av men det får bli som det blir. Idag är jag och barnen hemma, imorgon är det konferens med jobbet.  

Anders äntlligen tillbaka

Helgen har varit nice. Anders är tillbaka från Sidney där han var i några minuter. En dålig dröm??
Min bror var på besök  på lördagen. Han, Elsa och jag var på IKEA och shoppade. Det vill säga Martin shoppade, jag och Elsa hängde med.
Igår var vi hos K. och C. på fika. Det var Anders gamla kemikompisar med familjer som var inbjudna. Verkligen fullt hus. Två nya bebisar, Viktor och David, hade kommit till världen sedan sist.  De är inte syskon.
Nu börjar Kobra. Hej då!

Var är Anders?

Idag har jag haft  de sista utdelningarna av årskurs treboken. Alla treor i Göteborg får en bok av biblioteket och jag har haft klasser inbokade hela veckan. Jag har också presenterat nya böcker för alla klasser, det blev många beställningar av böcker från andra bibliotek runt om i Göteborg.
Imorgon har biblioteket boksoppa. Det innebär att vi bjuder bokintresserade besökare på lunch (soppa) och personalen tipsar om böcker.  Det känns lite nervöst, det kan ju komma hur mycket folk som helst och allt måste flyta då de flesta har max en timmes lunch.
Anders är iväg och köper nytt batteri till Skodan. Han är INTE i Sidney.
Monica: Mössan blev Olles favorit direkt. Han har den varje dag.

Bokprat

Äntligen hemma efter en hetsig dag. Idag var det dags för besök på en skola med massor av bokprat. Jag skulle vara där 8.30 och 8.15 satte jag mig i bilen. Då startar den inte. Batteriet var helt dött. Jag fick inom loppet av några minuter väckt två av mina närmaste grannar, ingen hade dock en startkabel och jag hittade inte vår egen. Den underbare R. erbjöd sig att skjutsa mig till skolan och jag blev endast 10 minuter försenad. Tack R. Jag rusade in på skolan och där möts jag av skolbibliotekarien som lotsar mig genom korridorer fram till en dörr och säger, det är en sexa du ska bokprata för först. Jag trodde det var en trea så jag fick snabbt tänka om i mitt bokpratsupplägg. Vi går in och där sitter det massor av förväntansfulla sexor som undrar varför jag var så sen. Jag kastar av mig ytterkläderna och river upp böckerna ur lådan och börjar att prata. Då ringer mobiltelefonen. Snacka om att ha koll. Men resten av dagen gick över förväntan, jag fick till och med skriva en autograf. Jag börjar bli känd. :-)
De hade delat upp fyrorna och femmorna så sammanlagt  höll jag sex bokprat på en dag. Jag var aningens trött i huvudet när jag traskade därifrån på eftermiddagen. Dessutom fick jag gå till biblioteket i ruggigt regn för någon bil hade jag ju inte.
Jag har varit hungrig hela dagen idag, jag åt lunch i skolans matsal eller bamba som det hette när jag gick i skolan. Det var ingen vidare mat, den smakade exakt lika skumt som för ca 25 år sedan när jag själv gick på mellanstadiet. De äter lunch redan 10.50 på den skolan . Är inte det ovanligt tidigt? Jag blev ju hungrig redan efter en timma. Jag år några mackor och fil med musli när jag kom tillbaka till biblioteket och nu har jag ätit middag hemma. Men det är fortfarande ett stort sug i min mage. Jag måste nog göra något åt det.....

Nya bilder

Förra helgen var vi hos kusinerna.

108222-39

Olle och Linnéa i lekstugan.

108222-38

De små barnen samlade, Linnéa, Olle, Elsa och Martina.
Isabelle chattar i rummet bredvid.

108222-37

Jag.

Intensivt

Lördag och sovmorgon. Sovmorgon till ca 7.30.. Det är inte illa. :-) Fast det var inga barn som väckte mig utan jag vaknade alldeles själv. Igår kväll somnade jag så sött bredvid Olle när jag nattade honom vid niotiden. 
Veckan har varit intensiv. Det har varit spökvecka på biblioteket, jag samt två kollegor har varit häxor och vi har haft sammanlagt sex föreställningar där vi sjungit, dansat och läst spöksagor för sammanlagt 200 barn. Det har varit jättekul. Dessutom fick vi förstärkning av Lillhäxan Elsa i torsdags som var med mamma en heldag på biblan.
På måndag ska jag till en skola och ha bokprat för alla elever i årskurs 3,4,5 samt 6. Det har varit ett tufft jobb att förbereda sig inför detta. Dessutom är det barnboksvecka och då får alla i årskurs 3 en bok av biblioteket. Detta år är det Saffransmysteriet av Martin Widmark som delas ut. Klasserna får komma till mig i biblioteket, jag pratar lite om boken, läser ett stycke ur den, delar ut boken samt presenterar lite nya böcker som har kommit. Anna min kära kollega som har varit med ett tag skrattade gott när jag berättade om denna vecka och började prata om nybörjariver. Ja, det är nog första och sista gången det blir så här intensivt, jag börjar lära mig. :-)
Idag ska vi hämta Skodan på verkstaden, den har fått nya bromsar samt fönsterrutor som håller sig på plats. Imorgon fyller min pappa massor av år och vi ska dit och fira honom.

en dag utan barn

Kom hem för en stund sedan med bussen. En grävling sprang över vägen och styrde stegen mot oss. Lite läskigt. Man vet ju inte om de är på bithumör.
Barnen är hos farmor och farfar över helgen och äter karameller för fulla muggar. Jag och Anders har varit aktiva hela dagen. Vi började med att kolla in möbler och luncha i stan, på eftermiddagen var vi på Picassoutställningen på Göteborgs konstmuseum. Jag måste erkänna att jag aldrig har varit där innan så det var verkligen kul att få se all denna konst som hängde där på väggarna och som jag aldrig har vetat om. Vi hann inte med att kolla på allt så vi får nog ta en ny runda snart.
Efter konsten shoppade vi lite, det är ju också väldans kul, vi är ju ganska ytliga människor jag och Anders. :-) Efter shoppingturen var det dags för ett biobesök, vi såg Babel och den hade vi lite delade meningar om. Jag tyckte den var bra, Anders tyckte den var sådär, inget som berörde. Det var i alla fall ingen komedi. Mycket elände var det ..fick inte avsluta denna mening för här kommer Anders in och censurerar....ska ju inte avslöja för mycket i fall någon ska se den. Sedan avslutade vi kvällen med att äta på A Hereford Beefstouw. Det var goda köttbitar med tillbehör. God natt.