En helg i hemmet.

Söndag och snart Bolibompa. Anders åkte precis iväg till Finland och kommer imorgon kväll. Farmor och farfar kommer och sitter barnvakt några timmar imorgon då jag arbetar kväll.
Denna helg har vi inte varit uppbokade så vi har slappat, städat, bonkat i Olles rum, handlat och åkt pulka. Idag var vi på
husvisning i Lerum, vi hara inga planer på att flytta men dyker det "rätta" huset upp så kanske vi slår till. Huset var fint inuti men en del att göra utanpå. Området kändes också lite trist och det ska byggas massor av nya hus i skogen som ligger bredvid huset. Det kanske är mer intressant, jag vill gärna ha ett nytt hus igen. Dock kände både jag och Anders att vi bor bättre där vi bor nu. Men det är jättekul att få lite inspiration, vi har ingen sådan just nu, huset förfaller. Idag fick vi i alla fall upp de speglar till hallen som vi köpte i höstas. Det ser lite skumt ut när man speglar sig, man blir inte riktigt hel, men de passar bra på väggen.

Tack!

Tack alla som ringt, SMSat eller på annat sätt grattat mig, jag har inte hunnit att tacka alla
Det blev entrecote, klyftpotatis, bearnaiseanders samt rött vin till födelsedagsmiddag, supergott!

En hel arbetsvecka!

Jag har lyckats arbeta en hel vecka utan avbrott, det känns som ett lyft för det var ett tag sedan. Jag har startat med två bokprat denna vecka så nu är det förhoppningsvis full fart igen.
Elsa har en liten kris just nu, hon vill inte gå till dagis, hon vill bara vara hemma med mig, pappa och Olle. Hon gillar inte att de går ut så mycket utan vill vara inne och pyssla. Hon har till och med sagt till personalen att hon inte behöver vara ute mer än en gång för det har hennes mamma sagt. Huh. Så det har varit besvärliga morgonar med mycket gråt. Vi får hoppas att det blir bättre och att ingen blir sjuk på ett tag. 


Elsans blogg

Nu har Elsa startat en blogg. Kolla elsans.blogg.se.


Födelsedagsfest och blåsig natt

Inatt blåste två nockpannor av vårat hus, det dunkade rätt rejält. Vi vaknade runt tretiden och hörde hur det stormade utanför, men det höll inte på mer än en timme. Anders har varit uppe bland all snö och bonkat fast två nya nockpannor idag.
Farmor, farfar och morfar var här på födelsedagskalas för mig och Olle. Mormor kunde tyvärr inte följa med då hon ligger hemma med magsjuka. Hon blev naturigtvis smittad av Olle när barnen var hos dem. Vitpepparkornen till trots. Vi bjöd på soppa till lunch, sen var det fika.
Jag fick fina födelsedagspresenter, en ögonskugga, dessertbestick, kokböcker, en snygg t-shirt, en CD-skiva, en flaska vin samt ett helt obegripligt handtag som man ska ha till PET-flaskor. Olle fick bl.a. kläder, en bilbana och en DVD.
I fredags var jag på tjejmiddag hos Marie. Det var utsökt mat och trevligt sällskap. Jag hoppas att ingen har fått magsjuka av mig. Kvällen avrundades på Bishop Arms och en rejäl promenad hem till mina föräldrar. Mina lår var alldeles blåröda och knottriga när jag kom hem, så kallt var det.


Inbrottslarm

Vaknade 6.22 av att grannens förbannade inbrottslarm tjöt IGEN. Vad gör man år sånt?
Igår kväll såg jag att jag var alldeles illröd i ena ögat och det har inte gått bort nu på morgonen. :-( Kan man få sådant om man är hemma en hel dag alldeles själv och sitter med en dator i famnen största delen av dagen?
Idag bär det av till min gamla hemstad för tjejmiddag med mina gamla klasskompisar. I år är det 20 år sedan vi gick ur nian, det är inte klokt. Det känns helt otroligt och kul att vi fem fortfarande umgås med varandra. Vi har känt varandra sedan lekskolan (har jag för mig att det hette då) och det är nu 31 år sedan vi gick där. Huuu. Svindlande.
I helgen ska väl det så äntligen bli kalas för Olle och mig också, nu är alla friska, och jag hoppas verkligen att vi får vara det ett tag framöver.

Bild på Olle

108222-52

Olle gör sig redo för fjälltur.

Är de inte lika?

108222-61108222-60108222-62

Tusen gånger starkare

Jag har precis läst klart "Tusen gånger starkare" av Christina Herrström. Det var en väldigt bra och tänkvärd bok om jämlikhet, könsroller och makt.

108222-56

"När Signe var mindre kände hon sig fri och glad. Hon vågade ta för sig. Klassen hon gick i var levande och sprallig. Men när hon började i sexan förändrades allt. Tjejernas syn på sig själva och varandra. Det var som om världen krympte.
Nu är de 15 och Mimi och hennes nickedockor regerar. Mimi har makt och sprider sitt förakt bland klassens tjejer och killar. Signe uppfattar sig själv som en parentes. Hon är avundsjuk på Mimi men tycker inte om vad hon står för.
En dag kommer det en ny tjej, Saga, till klassen och väcker de övrigas nyfikenhet. "Det verkar vara en stark tjej", säger samhällsläraren. Saga har ett stort självförtroende och en självklarhet som tjejer i hennes ålder oftast saknar. Saga tycker att världen är till lika mycket för henne som alla andra. Och hon vågar stå upp mot Mimi, lärarna och killarna i klassen. Hon förändrar mönstret. Men så en dag är hon borta. Hon kom och försvann.
"Jag vet inte var Saga finns idag. Men en sak vet jag säkert. Hon var stark, tusen gånger starkare än alla tjejer jag jag känner. Och någonstans i mitt inre växer den kraften. Det här är mitt enda liv."

Christina Herrström har skrivit flera omtyckta och uppmärksammade barn- och ungdomsböcker, bl.a. "Ebba & Didrik" och "Glappet" som också har blivit två oerhört populära teveserier. Hon har också skrivit manus till filmen "Suxxess" och tevefilmen "Damen i handskdisken"." Text och bild från Bokus.com.


Mår bättre

Idag mår jag mycket bättre! Har drömt om pizza och annan onyttig mat.

Några bilder från julafton

108222-55

Anders, Olle, Linnéa och Isabelle poserar med jultomten.

108222-51

Några förväntansfulla......

108222-50

Elsa som minitomte.

Jag mår illa!

Ska eländet aldrig ta slut. Igår eftermiddag kände jag då så äntligen att jag började må illa och mycket riktigt fick jag sedan ligga hela kvällen över toalettstolen och ulka. Underbart. Jag har inte sovit så värst mycket i natt utan varit uppe med jämna mellanrum på toaletten. Nu mår jag lite, lite bättre, jag har fått i mig lite avslagen coca-cola, får se om det stannar kvar.
10 hela vitpepparkorn som många rekommenderar har jag inte testat, det har vänt sig i magen bara av att tänka på att stoppa i sig något sådant.
För en stund sedan var min pappa här och hämtade barnen så att de kan få lite mat i sina magar. Anders är i Danmark så Elsa fick agera på egen hand i går kväll. Hon fixade kvällsmat till sig och Olle, hon borstade tänderna på Olle, hon läste saga för honom och lekte och underhöll honom. Hon var verkligen jätteduktig!!
Anders hade feber igår på dagen men kände sig bättre efter ett tag och åkte som planerat till Danmark på eftermiddagen. Han gjorde lunch innan han åkte och sedan blev jag dålig så barnen fick ingen mer mat förutom smörgåsar på kvällen.Elsa var enligt henne själv alldeles tom i magen när hon gick och lade sig men man får ta vad man har, sa hon. 
Olle kräktes också på nytt igår morses men på eftermiddagen var han som vanligt igen. Hoppas nu bara att han inte smittar sin mormor och morfar.

Magsjuka nummer två

Idag fick Olle magsjuka mitt under storm och strömlöshet. Jag trodde verkligen att faran för att insjukna nu var över men se det stämde då inte. Han har kräkts väldigt många gånger i flera timmar, nu på kvällen verkar det dock lite bättre men precis när han och Anders skulle lägga sig och läsa godnattsaga för en stund sedan kom det en kräka till mitt i våran säng. Underbart. Det är väldigt svårt att hindra honom från att äta något när han mår lite bättre, han tjatar om småos (smörgås) och mök (mjölk) hela tiden. Han fick en bit bröd samt saft med socker och salt i vid åttatiden, det fick han i alla fall behålla i ca en timma.

Stormen har nu givit sig av mot nya områden och allt är lugnt. Soptunnan välte, skottkärran gav sig av på en utflykt och två nockpannor ställde sig upp. Strömmen var borta några timmar under dagen men kom tillbaka lagom till bolibompa så det var inte någon fara på taket för vår del. Det verkar varit värre på andra platser runt om i landet.


Storm

Än så länge lever vi, men det blåser ganska kraftigt nu. Inga tegelpannor har flygit iväg ännu och strömmen är fortfarande kvar, så Per är ännu inte i klass med Gudrun.
Jag har knappt sovit inatt. Jag kom inte isäng förrän vid ettiden på natten och en stund efter det började Olle att hosta. Efter att ha gett honom hostmedicin så kröp jag på nytt ner i den tillfälliga sängen på madrassen med tjocklek två cm. Då började grannens inbrottlarm att ljuda över nejden. Sååå underbart. Det höll på några minuter men man blir irriterad och det är svårt att somna direkt efteråt. Sedan har barnen snurrat en hel del och vid fyratiden började inbrottlarmet på nytt. Nu höll det på betydligt längre och jag blev riktigt irriterad. Det är inte första gången detta händer och vi har påpekat detta men inget händer. Efter att det hade slutat började det att blåsa och Elsa började att slå mig i sömnen. Då kröp jag ner till fotändan av madrassen och lade mig. När jag efter en stund vaknar på nytt ligger Olle på nytt bredvid mig och snurrar. En härlig natt.

Orkanbyar

Så då var det dags igen för en ny storm med orkanbyar. Det värsta kommer imorgon bitti men vi har förberett oss och sover på nedervåningen. Inatt blåste det också ganska rejält och det låter mycket värre än det är om man är på övervåningen. Så det blev en ganska sömnlös natt.
Elsa är mycket bättre nu så vi har varit på IKEA idag. Massor med folk. Vi köpte en förvaringsmöbel/bänk till hallen och massor av glödlampor till våra lampor i hallen. Vi skullle ha två förvaringsmöbler/bänkar men det fanns endast en kvar så vi tog den, vi får nu se när vi köper til den andra, förmodligen aldrig. Glödlamporna var vi i stort behov av i hallen, av sex möjliga fungerade endast en innan vi for.
Vi var också en sväng på Mio och hittade en ganska käck lampa att ha vid soffan på övervåningen. Den var dock slut så vi får vänta några veckor.
Jag har också beställt soffbordet från Boconcept. Det tar ca tre - fyra veckor innan det kommer
Nu ska vi kolla på film - Offside med Jonas Karlsson. Imorgon kommer huset att darra.

Fortfarande lite sjuk.

Elsa hade fortfarande ont i magen idag så vi har ställt in morgondagens födelsedagsfirande. Vi får ta det nästa vecka istället. Det stormar utanför väggarna och det ska bli värre framåt natten. På söndag ska det komma en ny omgång. Inte så trevligt. Idag har jag och barnen varit hemma och städat och lekt. Elsa har ätit lite men är inte helt i form. Jag har gjort en lista till Elsa över "sysslor" hon ska göra varje dag och vecka. Hon ska ta bort sin tallrik när hon går från bordet och städa undan det hon lekt med. Varje vecka ska hon också plocka ordning i sitt rum. Hon tycker att detta ska bli jättekul och ser fram emot att få mer ansvar. Hon ska också börja få veckopeng, hur mycket har vi inte bestämt ännnu.
Nu är klockan 23.06 och det är dags att gå och lägga sig tycker min man.

Magsjuka

Igår kväll fick Elsa magsjuka så jag och hon är hemma idag. Hon skulle egentlligen tll BVC och få en poliospruta idag men det fick vi skjuta upp. Hon kräktes flera gånger i går kväll samt i natt. Vi fick byta rent i hennes säng två gånger så det blir till att tvätta idag

Soffbord

108222-49
Nu har jag hittat det soffbord jag vill ha på övervåningen. Det låga bordet passar bra med vår röda soffa. Borden kommer från
Boconcept.

Nya krafter på jobbet

Nu har jag jobbat två dagar på det nya året och det känns OK. Dagen började med bokinköp, det är mycket böcker som ska köpas in nu till bokprat och annat. Sedan kom T. en arbetskamrat med jättefina stickade luvtröjor från Colombia. Jag köpte en svart som jag har haft på mig hela dagen. Jättegosig.
Jag börjar bli förkyld också, och det är enbart för att jag har bokat in mig på ett spinningpass imorgon. Jag ska tydligen aldrig komma iväg och få träna min otränade kropp.
Elsa ska till BVC på torsdag och få en poliospruta. Det var inte populärt när jag berättade det för henne igår.  Det får vi arbeta mer på ikväll. Imorses sade hon för första gången på länge att hon VILLE gå till dagis. Annars är det bara: Jag vill inte, vill inte, vill inte gå till dagis som strömmar ur hennes mun varje morgon. Och varje eftermiddag låter det tvärtom: Varför kommer du nu, så tidigt? Vi har inte lekt klart. Olle tjuter mamma så fort han ser mig och springer till sitt fack för att ta på sig kläderna. Åka bi (bil) är det roligaste som finns.
Nu ska jag rota fram något att äta och sedan ska jag hämta barnen.

Lasse i Vemdalen

Glömde säga att vi såg han som spelar Lasse i LasseMajas detektivbyrå. Han var i Vemdalen och åkte skidor.

Vemdalen

Nu har vi kommit hem efter en veckas skidåkning i Vemdalen. Vi var ju där förra året samma tid, samma stuga samt samma personer och det mesta var sig likt. Barnen är nu ett år äldre och kunde nu åka bättre. Elsa och Linnéa gick i skidskola och åker numera alldeles själva och väldigt bra. Martina börjar också kunna åka så om ett år så kan hon nog börja skidskola. Olle fick slalomskidor på fötterna för första gången och han åkte några gånger. Han stod mellan benen och åkte endast lite själv. Han har ingen stabilitet i kroppen ännu utan åker lätt bakåt så ibland hängde han i mina armar helt lealös i benen och ryggen. Men det var ganska kul ändå, tyckte han.

Resan upp gick jättebra och vi var uppe vid 17 tiden. På kvällen snöade det och det behövdes för det var inte mycket snö på vägen upp. Vid stugan och i backarna var det tillräckligt men alla backarna var inte öppna. Den andra dagen var det nyårsafton och Olles födelsedag. Han fick presenter på morgonen och sedan åt vi kaka och sjöng för honom på eftermiddagen. Han fick en helikopter, en sopbil samt tågbana av familjen och en micro, låtsasmat samt köksredskap av kusinerna. Micron är en favorit. Allt möjligt åker in och blir micrat av Olle. Sedan får man smaka men det är vamt (varmt).

Vi åkte skidor hela veckan och det var bra väder alla dagar utom en då det regnade på dagen. Barnen gick i skidskola så vi åkte en stund men man blev verkligen blöt. Framåt kvällen övergick regnandet till snö och vi tog ett kvällsåk.

Idag ska jag kolla om butiken där jag köpte mina skidglasögon är öppen. Om så är fallet ska jag bege mig dit och byta för de var verkligen inte bra. De immade igen så jag såg inte handen framför mig och det gick inte att få bort den minst sagt irriterande imman hur jag än bar mig åt.

Annars har jag haft en bra jul. Vi var hos Anders föräldrar på julaftons dag, kusinerna var där också och jultomten kom. På kvällen åkte vi till mina föräldrar och då fick Elsa vara tomte.

Det har varit skönt att vara ledig för nu kör det igång på jobbet med bokprat och andra aktiviteter.