Elsa 7 år idag!!!

Grattis min lilla? Elsa som idag blivit 7 år!!! Vi har alla haft en jättebra dag med släkten, och Elsa är sååå nöjd med alla presenter. :-)

Ägg

                                    108222-147

Mmmmmm, vilka goda ägg vi köpte när vi var hos Peter och Monica förra veckan. Monica tog med mig på en spännande färd till en liten bod ute på landet där man tar ägg själv ur ett kylskåp och lägger pengar i en låda bredvid. Närproducerat och såååå mycket godare än de ägg man köper i affären.


Påsken snart över.

Idag var vi på badhuset och badade och sedan en sväng på Allum och shoppade lite kläder till barnen. 
På påskafton var vi hos Peter och Monica, det var lika trevligt som alltid och det nya köket var skitsnyggt!

image144

Olle som påskgumma!


image145

Hanna, Peter och Klara myser i soffan.



image143

Bildsköne Dahlberg.

image146

Mona-Åsa.


image141

Det snygga köket. Snyggt och fiffigt att förvara rapsolja, soja och knorrsås på fläkten. Det går lätt att hitta, snabbt att nå!! :-)

Jordkällare

image140

Det hade varit mysigt med en jordkällare i trädgården. Tyvärr är det inte så vanligt längre och det finns inte mer än en handfull företag som säljer färdiga jordkällare. Jag tror inte att vi orkar bygga en själva, det skulle nog ta flera år.
Vår tomt är väldigt platt och det skulle se väldigt trevligt ut med en kulle, och kan man dessutom kombinera denna kulle med förvaringsmöjligheter vore det ju extra trevligt. En vinkällare är något som lockar och även någonstans att förvara saft och sylt man får av snälla släktingar och vänner. ;-)

Långledigt och magsjuka

Nu är jag ledig i fyra dagar, det ska bli härligt! Om det inte blir för mycket snö imorgon ska jag försöka komma igång med mina joggingturer igen. Idag är äntligen Olle pigg igen, han fick magsjuka i lördags och har varit ur form sedan dess. Igår fick dessutom Elsa magsjuka så hon ligger i soffan med feber och ont i magen just nu. Men hon har inte kräkts sedan igår så hon är nog frisk till helgen.
Nu ska Elsa få kolla på datorn en sväng så jag får skriva mer senare.

Magsjuka och ny tv

Olle har fått magsjuka. Han har kräkts hela gryningen och dagen, stackarn. Veronica och Joakim skulle komma ikväll men det får blli en annan gång. 



                  image139

Vi har blivit moderna och köpt en platt-tv. Den är större än den förra så nu blir det till att möblera om i tv-hörnan.  Anders och Elsa åkte iväg och köpte den idag men vi trodde inte den skulle gå in i bilen så vi tänkte beställa hemkörning, så jag blev ganska förvånad när de kom hem med den fastsurrad i baksätet på bilen.
Den gamla tv.n ska vi ställa på övervåningen. Där ska vi också ha tv-spelet, det blir bra när Elsa har kompisar hemma och de ska spela.

Glömde det viktigaste....

att jag hade en träff med Veronica igår. Vi provade nästan hela Lindex sortiment, det fanns massor av snygga kläder nu, men jag köpte endast en kjol, då de flesta kläder som ser snygga ut på galgen inte ser så snygga ut längre när det är en människa i. Trist.  Sedan var vi och åt på El Corazon på Avenyn. Smaskigt värre. Vi delade på en pizza och det var knappt vi orkade äta upp.
Ikväll ska vi göra hemmagjord pizza och mysa. Imorgon blir det date med Veronica igen!

Hallelulja

Denna våren har verkligen inte varit klok. Först fick jag den eländiga influensan och en galen hosta som gjorde att jag hostade sönder ett revben. Nu som grädde på moset har jag fått en urinvägsinfektion. När ska eländet sluta.
Men jag var hos farbror doktorn igår och fick antibiotika så det känns redan bättre. Efter en tablett!
Jag ringde min vårdcentral tidigt på morgonen igår men tiderna var redan slut. Jag frågade kvinnan jag pratade med vilka alternativ som då fanns och då är det antingen den underbara Axessakuten som jag tillbringade 5 timmar på för två veckor sedan eller Läkarhuset på Backaplan som ska ha något kortare väntetid. Men vad är kortare väntetid? 4 timmar? Jag hade verligen ingen lust att tillbringa så många timmar på att bara vänta bland halsfluss och influensapatienter, det är ju ett under om man inte blir smittad av något ännu värre än det man redan har när man sitter där bland alla människor som nyser och snörvlar. Så jag beslutade mig för att vända mig till en privatläkare. Jag hittade en på andra sidan gatan Axessakuten. Den heter Hagakliniken och man kan boka sig online. Det finns tider samma dag och det kostade endast 300 kronor. Axessakuten tar 200 kronor så en hundralapp extra betalar jag med glädje om jag sitter och vänta i 5 timmar. Jag kom dit på utsatt tid, det hade dock blivit någon miss när jag bokade så jag var inte inskriven, men hon i kassan försäkrade att det inte var några problem. Doktorn var lite stressad då han var ensam och hade några patienter i olika rum men han ursäktade sig och förklarade och då är det helt ok att vänta, tycker jag. 10 minuter senare var jag inne hos doktorn och 5 minuter senare traskade jag glatt mot apoteket för att hämta ut min medicin. Helt otroligt! Så nu behöver jag inte dra mig för att gå till läkaren längre och försöka bota alla åkommor själv.
Jag är egentligen för att alla ska få lika vård och att de skattepengar vi betalar ska gå till en väl fungerande vård som är till för alla. Det känns som att Sverige är på väg att bli ett litet mini-USA med privata sjukförsäkringar för människor som har råd. Men när ingenting fungerar, som det tyvärr inte gör i Göteborg, så får man hitta andra alternativ. Och så länge det är ett vanligt läkarbesök så är det ju ingen större kostnad.


Bättre och bättre dag för dag.

Nu har det vänt. Det gör inte så värstans ont i revbenet längre och jag känner mig piggare än på länge. Jag har varit som i koma på kvällarna de senaste veckorna men nu känns det som jag har fått lite mer energi.
Jag har inlett denna vecka med två bokprat, det ena planerat. När jag kom till jobbet igår så stod det en årskurs fyra och såg lite frågande ut inne i biblioteket. Jag blev lite konfunderad då vi inte hade öppnat ännu. Det visade sig att de hade kommit en vecka för tidigt, men den smidiga superbibliotekarien fann sig snabbt och drog fram lite böcker som jag som tur var hade läst in mig på inför dagens bokprat. Det blev en crazy start på den dagen och jag fick tillbringa aftonen med att läsa in mig på nya böcker till dagens bokprat.
Dagens bokprat gick också bra och nu är det slutpratat för denna vecka. Jag och Olle är hemma och vi ska snart åka och hämta Elsa som är hos en kompis.

För mycket vin.

Idag är jag risig! Var hos Kristina på födelsedagsmiddag igår och det blev väldigt mycket vin. När Anders kom och hämtade mig på natten snurrade hela världen och jag kände att det här kommer att sluta illa. Jag försökte sitta uppe och titta på tv men det slutade med att jag somnade i soffan och vaknade vid sju imorse och mådde skit. Varför och aldrig mer var två meningar som upprepades i huvudet. Jag somnade så småningom om och vaknade vid tvåtiden. Mina föräldrar var här och satt och åt mat när jag till slut kom nerhasandes för trapporna.
Men nu mår jag bättre. Middagen igår var jättetrevlig, Malin visade upp oanade talanger och gick över till att prata norska när vinet började ta slut och Kristina och Christel som hade för få snapsglas redan i början av kvällen hade ännnu färre när festen var över. Sorry!

Till Anders!

                                            108222-138

Bowling men ingen seger

Igår var Elsas skola och fritids stängt så vi var hemma. Anders var ute och reste och kom hem på dagen lagom till dagens sushi. På kvällen var det bowling med arbetskamraterna som gällde. Jag visste inte om jag kunde vara med på grund av revbensfrakturen men det gick faktiskt. Jag vann dock inte som jag brukar utan segern gick till F. som var överlägsen denna afton. Jag kom dock tvåa. Jag ser fram emot revansch!
Idag ska jag och barnen åka till mormor och morfar, de ska sova över, jag åker hem och jag och Anders ska shoppa och ha en trevlig afton på stan. Det är underbart med dessa barnlediga helger då vi kan gå ut och äta och ha det mysigt.

Mysmorgon och exotisk frukt

Måndag innebär kvällsjobb. Jag slutar 19.00 och det brukar vara lugnt och trevligt att jobba sent. Men de senaste veckorna har det varit väldigt mycket att göra. Det är också kul för tiden går otroligt snabbt och vips är det dags att stänga. Nackdelen är att man inte hinner att sätta upp några böcker och städa undan som man annars brukar göra på kvällarna. Så nu har jag en väldans massa böcker att ta itu med i morgon när jag kommer till jobbet.

Idag när jag kom till jobbet och skulle hämta dagstidningarna som vi har till utlån så träffade jag på Olle och hans förskolegrupp. De var på äventyr och skulle köpa exotisk frukt. De kom till biblioteket när de var klara och läste böcker. Olles kompis hittade en bok där ena sidan var lite trasig och Olle förklarade genast att då måste man lämna boken till hans mamma. Så de kom bekymrade till mig med den trasiga boken. De var så söta hela gruppen, jag skulle ta kort på dem med min mobil men den låg hemma just denna dagen. Trist.
Elsa fick vara hemma ensam i morse när jag körde Olle till dagis. Han skulle vara där redan klockan 9.00 då de skulle på äventyr och var tvungna att åka med bussen. Elsa börjar 10.00 så vi hade en mysstund innan vi åkte. Vi filmade varandra med videokameran som vi kopplade til datorn och så tittade vi på det vi spelat in efteråt.

Det svarta hålet

I dag städar jag det svarta hålet, eller vad var det du kallade det Camilla! Jag syftar på vår tvättstuga som Camilla knödde sig in i och triumferande vrålade: Aha, nu har jag sett eran mörkaste hemlighet, erat svarta hål! Det var inte så städat kan man säga. Det är ett ställe där allt som blir över hamnar, den gamla digital-boxen, blomkrukor som inte används, verktyg, saker till bilen samt all insamling som väntar på att insamlas. Dessutom smutstvätt i alla dess färger. Den rena torra tvätten hamnar numera utanför tvättstugan i en korg.
Men idag har jag städat och håller på att tvätta all eländes tvätt. Sedan ska jag vika ihop all tvätt och stoppa det där den ska vara. 

                       image137
Ett bildbevis på vårat svarta hål. Nu är det städat men det syns knappt.  Vårat gamla bord står fortfarande kvar, om någon är sugen är det bara att hämta.