Nattgäster

Inatt har tvillingarna sovit över, det har gått bra. Anders och Eliott sover fortfarande och Wilma tittar på Tv med Elsa och Olle. Nu bajsar hon....

Julklappsinköp

Nu är alla julklapparna handlade!! Farmor och farfar var här idag och passade barnen och de passade då på att baka pepparkakor, så nu är det jul på riktigt. Jag och Anders sprang runt i affärerna med en lista i handen och bockade av klapp efter klapp. Fredagssushin hanns också med.
Nu sitter jag och kollar på Aktuellt och nedläggningen av SAAB. Inte roligt. Jag har med några undantag åkt och kört SAAB hela mitt liv och har många minnen av alla dessa bilar och kommer dessutom ihåg (tror jag) registreringsnumret på den första SAAB:en i mitt liv - CLU 427. Stämmer detta mamma?


Skrotlyftning

Ahh, just hemkommen från gymmet och det känns fantastiskt och darrigt.

Alingsås och lussefirande

Idag har vi dragit runt i Alingsås och shoppat, ätit och fikat. Det är en trevlig och mysig stad att besöka, helst om man vill fika. Idag stötte vi dessuom på en tomteorkester och ett luciatåg och det fanns en stor pysselhörna där barnen satt en stund och gjorde sockerlyktor och målade trästjärnor att hänga i granen. Elsa och Olle köpte julklappar till varandra, de första klapparna under granen.



Igår var det lussefirande på dagis och Olle var världens sötaste lucia. Det var sista lussefirandet för oss på dagis, nästa år går Olle i skolan. Vi räknade ut att det var vårat sjunde år med två barn på samma dagis och det känns ganska lagom.



Sista året på dagis är man med i ett julspel. Olle skulle egentligen haft rollen som Josef men avsade sig rollen, Maria hoppade också av och de tog rollerna som vise män och kvinnor istället. Två nya huvudrollsinnehavare fick lånas in från en annan grupp och ordningen var återställd.

Tomtedags

Nu har jag kommit igång och fått fram alla tomtarna och julgranen är på plats. Barnen har pyntat den och den är verkligen sååå snygg. Det känns bra att äntligen fått fram allt men vi måste handla nya ljusstakar eller stjärnor till fönstren på övervåningen för där är det alldeles mörkt. Köpte för några år sedan runda ringar med ljus i att hänga i fönster från IKEA men när de små lamporna i dem gick sönder gick det inte att byta ut dem. Så nu funkar inte de längre. Prata om slit och släng.




Olle på en handduk på stranden. Han gillade inte att bada i havet men att jagas av vågorna var jättekul och vattnet skvätte ända upp på magen. Det ni!


Arguineguin

Nu har vi kommit hem från vår resa till Gran Canaria och Arguineguin.


Vy från balkongen

Vi reste med Ving och bodde på ett stort hotell med all inclusive, så vi har verkligen inte gjort någonting annat än att bada, sola, äta och sova. Helt underbart liv i en vecka.
Det var bra väder hela tiden och så varmt i havet så till och med jag och Anders låg i länge. Häftiga vågor var det också.
Maten var bra, buffé varje dá. ;-) (dåligt rim, kunde inte låta bli)  Lägenheten var bra, det var två sovrum samt ett större rum med soffa och tv och en köksdel. En balkong med utsikt över poolen och havet och eftermiddagssol hade vi också. Det enda negativa jag kan komma på var att det var lyhört utåt vägen där sovrummen låg, och på nätterna kom sopbilar och andra mysiga fordon till hotellet i olika ärenden och det lät som de var inne i rummet och körde. Men för det mesta sov jag djupt, trött efter den starka solen och de 20 simtagen jag lyckades ta varje dag så min skönhetssömn stördes inte för mycket.

Några hundra meter fråh hotellet låg en fin sandstrand med vågor:

Anders och Elsa i väntan på den perfekta vågen.



Här kommer den, drunkna inte nu Elsa för pappa ska surfaaaa....



...blubblubblubb.

Tjoho, en gång till!

Efter två timmar kom en skrynklig, sandig men lycklig farbror upp ur vattnet.