Födelsedag, motion samt inspirationslös.

Sitter just nu och skriver ihop en ansökan till ett projekt. Den ska vara inne imorgon och jag har just nu ingen inspiration. 

Elsa fyller 6 år idag! Vi har ätit pannkakor och i morses fick hon öppna alla presenter. Hon har precis lärt sig att cykla utan stödhjul så hon fick några tutor, en flagga och stöd att fälla ner när hon ska parkera. Hon tyckte att det blev som en helt ny cykel. Hon fick också lite pysselgrejor samt två krokar som hon kan hänga halsband och annat på.  Igår var hon med förskolan på Mora Träsk. Det var jättebra tyckte hon och spännande att åka buss och spårvagn. Efteråt åt de hamburgare och drack cola. Colan var viktig, hon får endast mjölk annars.

Idag har jag traskat 10 352 steg. På måndag börjar vi vår stegtävling på jobbet och jag är laddad. Men det verkar som det är fler som är laddade, alla är ute och går och cyklar och jag börjar tvivla på att jag verkligen kommer att vinna denna tävling. Folk är hysteriska. Jag kommer att få gå dag och natt.

Författarbesöken häromdagen var lyckade. Jag fick lyssna på Katarina von Bredow, Cannie Möller och Helena Bross. De var jättebra allesammans.

Nu blev jag vrålhungrig, dags att rensa kylskåpet!

Snabbis

Nyss hemkommen, äter korv med bröd på stående fot samtidigt som jag skriver här och vaktar gnabbandes barn i badkaret. En mycket hektisk vecka har precis börjat och jag känner mig helt speedad. Just nu är det författarvecka i Göteborg och idag hade en av skolorna i stadsdelen besök av Åsa Storck. Jag har flängt mellan skolan och biblioteket och det ger utslag på min stegräknare.
Imorgon kommer det tre författare till tre olika skolor, gissa vem som får flänga?
Nu sitter det två tjuriga barn i badkaret som inte vill någonting, dags att få dem i säng.

Huspriser och badkarsslit

Idag ringde jag mest för att jag var nyfiken och hörde vad A-hus villa Edsviken kostar. Jag tycker att planlösningen på det huset är spännande och hallen är otroligt läcker, öppen ända upp tll nock. Priset var dock liiiite för högt. 2,5 mille bara för huset, sedan ska man ju köpa en tomt och diverse andra kostnader brukar smyga sig på. Det var i och för sig helt nyckelfärdigt, bara att flytta in och det var hög standard på allt. Blir lite sugen.

Helgens äventyr med hämtning av badkar gick bra. Efter två timmar var det otroligt tunga badkaret ute ur min brors lägenhet och låg och vilade på en släpkärra. Väl hemma hjälpte en granne till att baxa in det på plats i badrummmet. Fötterna på badkaret är väldigt vassa och badkaret tungt så vi måste ha klinkersplattor under än så länge. Anders har köpt en gummimatta som vi ska skära ut och lägga under. När Anders efter hårt slit hällde upp vatten i karet märkte vi att det läckte som ett såll från avloppet, men vi hoppas att det går att täta med gummi.









Vårtecken

108222-77

En sjukling hemma samt badkarstrubbel

Idag är Olle sjuk. Han har hostat och varit hängig hela dagen . Efter middagssömnen hade han feber och är nu ännnu hängigare. Fyser, säger han, och sitter nu under en filt i soffan.
Annars är vi lediga och jag hade planerat en tripp till staden för lite inköp, men det får bli en annan dag.
Det har inte blivit något mer motionerande men imorgon ska jag försöka komma iväg på ett bodypumppass.
Vi har hyrt en släpkärra till imorgon då vi ska bege oss till min bror och hämta ett badkar som han inte vill ha längre. Jag hoppas att vi få ut det ur hans lägenhet bara, det är ganska högt så efter hans beräkningar inte så säkert att det går. Då får vi ta fram släggan! :-)

En riktig cykeldag

När jag vaknade i morses var jag inte alls trött utan jag kände mig utvilad och bestämde mig i en mycket hastig euforisk hast för att cykla till jobbet. Så det gjorde jag. Det tog 40 minuter dit och 40 minuter hem så jag funderar på att avboka min poweryoga som jag hade tänkt gå på ikväll. Jag vill inte överdosera motionen.
Nu är det dags för lite jobb framför datorn och sedan ska jag koka soppa på en spik.

Ont i låren

Efter lördagens bodypumppass kan jag inte gå i trappor så lätt. Det känns rejält i låren.
I fredags var vi alla lediga och besökte då Universeum. Det var mysigt och vi fick se när hajarna fick mat. Guiden som berättade om hajarna svor högt när mikrofonen som hon trodde var avstängd oväntat var på. Proffsigt värre. Det har varit väldigt varmt utomhus idag, själv har jag bara varit inomhus så jag har inte fått njuta. Men imorgon (om det är varmt) ska jag ta bussen och hoppa av några hållplatser innan min egen.
I lördags var Elsa hos en kompis för första gången, hon ville inte först men när hon väl kom dit var det inga problem alls att vara där själv. De hade jätteroligt och hade picknick utomhus.
På söndagsförmiddagen tänkte jag städa då det såg mindre trevligt ut här, då ringer telefonen och min svägerska tycker vi ska sätta på kaffet för de har precis lämnat IKEA och är på väg till oss. Snacka om att få panik. Kaffet var inte klart när de kom för det var en hel del annat att fixa innan.
Nu är det snart dags för sängen, det var kämpigt att gå upp imorses och då börjar jag inte förrän klockan tio på måndagar, imorgon börjar jag klockan åtta och det lär bli lite värre. God natt!

Jag har blivit "tagen"

Hjälp, jag har blivit "tagen" av Nilla! Jag skickar inte vidare till någon men jag ska försöka komma på några smaskiga och oväntade saker om mig själv.

Regler:
Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva 6 saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren 6 nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.



1.
Jag har precis som Nilla (dålig fantasi jag har) bott granne med en kändis. Han är väl ingen superkändis för jag kommer inte ihåg hans namn men efternamnet är Johansson och han var med i något sångprogram. Han och hans kompis bodde över oss i en lägenhet och vi kallade dem för räkan och tjockisen.  Kändisen var tjockisen. De sjöng varenda sekund av deras vakna tid, ofta samma låt, och det var en smula irriterade att höra denna sång dagarna i ända.

2.
Jag tycker att makrillfilé med tomatsås är jättegott på mackan och en klick majonäs på så blir det superdupersmarrigt.

3.
När jag var 15 år så gjorde jag hål i mina öron med säkerhetsnålar. Jag kokade nålarna men ändå fick jag inflammation i båda örsnibbarna. Min mamma hade läst att vitlök var bra mot inflammation så jag pressade vitlök i två kompresser och satte på örsnibbarna. Det brände och sved men jag tänkte att det ska det säkert göra och för att vara riktigt säker på att det skulle verka och inflammationen gå bort så hade jag kompresserna på över natten. När jag tog bort dem dagen efter så var det två lilaröda vitlöksstinkande studsbollar som satt längt ner på mina öron. Vitlöken hade frätt sönder huden så det var en riktig sörja. Jag hade dessutom kort hår så eländet gick inte att dölja och min mamma som tyckte att det hela var en otroligt dum idé lät mig inte stanna hemma från skolan.

4.
När jag var yngre var jag väldigt förtjust i ostbågar (gillar det fortfarande men äter det inte så ofta, man har ju blivit vuxen :-) ). Jag hade tips på min hemsida hur man fick ostbågarna att smaka perfekt. Ett tips är att man kan lägga in ostbågarna i frysen fem minuter innan man serverar dem så blir de underbart goda.

5.
Ett pinsamt minne som min kompis Kristina påminde mig om häromdagen var när vi var på Hultsfredsfestivalen någongång i början på 90-talet. Vi var på väg till en konsert när plötsligt Kent Norberg, sångaren i Sator går förbi mig. Jag vänder mig om för att kolla om Kristina också har sett honom man hon befinner sig några meter bort så jag ropar till henne: Kristina, Kristina där gick sångaren i Sator. Då är det någon som knackar mig på axeln och när jag vänder mig om så står trummisen i Sator bakom mig och säger: och här har du en till.
Uh, så pinsamt.

6.
Jag är inte så bra på att laga mat och jag tycker inte att det är specielt roligt heller. Jag skär mest av mig fingertopparna så fort jag får tag på en kniv. Jag har tur som har en make som älskar att laga mat.

Träning

Idag har jag tränat för första gången på ett halvår. Ett underbart bodypumppass blev det. Får se hur jag känner mig imorgon.

Sälentripp

Igår kom vi hem från vår tripp till Tandådalen med massor av skidåkning. Det var jag, Anders, broder Martin samt kompis Kristina som var uppe. Bengt kom upp och sov en natt. Barnen var hos mormor och  morfar så det var helt barnfritt. Vilken skillnad att bara behöva bry sig om sig själv när man ska på med alla kläder, pjäxor samt skidor och när man sedan ska åka är det bara att kasta sig ut i de farligaste branterna. Hehe.
Jag provade alla färger utom dubbelsvart. Väggen, en dubbelsvart backe i hundfjället, såg inte så lockande ut, den lutar 45 grader rätt ner, trillar man i den är man väl helt kokt. Bengt kastade sig ut för Väggen på snowboard, jag missade dock detta men Kristina tyckte han såg ut som ett riktigt proffs. Anders var lite sugen på att skida ner för Väggen, men efter en praktvurpa på snowboard som resulterade i ett brutet revben, så vågade han inte då han var ganska mör i kroppen. Efter den vurpan var det ingen av oss andra som vågade hyra snowboard, vi höll oss till skidor och kom helskinnade hem. Martin gjorde också några vurpor men det var mest på plan backe....
Stugan vi hyrde var helt OK. Den var 30 kvm, men det var lagom för oss. Det var bara 100 meter till liftarna så det var bara att stiga i pjäxorna på morgonen och ge sig av mot liften. Det var molnigt nästan hela tiden, solen tittade fram ett par gånger. En eftermiddag var det väldigt blåsigt och det var en del dimma som flyttade sig över bergen. Men det gick att åka hela tiden. Det blev dock varmare och varmare, som varmast var det 6 grader och snön började smälta på topparna och marken under började att synas.


Stockholmsresa

Nu är jag hemma igen efter att ha varit i Stockholm i några dagar. Vi var där med jobbet och besökte bibliotek med olika typer av verksamhet för att få inspiration och nya idéer för vårt bibliotek. Och det fick vi verkligen. Problemet är bara att man inte kan göra allt på en gång och jag är av en väldigt otålig natur när det gäller sådant. Vi ska nu under hösten få ett nytt lånesystem på biblioteken i Göteborg. Alla böcker ska chipas och besökarna ska själv kunna låna och lämna sina böcker med hjälp av utlåningsapparater. Vi ska också få ett nytt system på våra datorer för besökarna samt fler datorer. Så det blir en hel del att ta tag i, samt att man då har en hel del nya saker man gärna vill göra.
Vi var bland annat på
Rum för Barn, ett bibliotek bara för barnen med mycket trevliga lösningar, som ligger i Kulturhset mitt i Stockholm.. Det var spännande att se och det skulle vara treligt att göra något liknande även i Göteborg, men här satsas det mer på fotboll än kultur, tyvärr.
På torsdagskvällen var vi och såg på "Kvarteret Skatan". Det var en jättebra och framförallt rolig föreställning. Johan Glans är verkligen dökul.