Nytt överkast??

Igår var jag på möte på biblioteket i Bergsjön och inte förrän i bilen insåg jag att jag inte hade en aning om var det låg. Jag tänkte för mig själv att Bergsjön kan ju inte vara så stort så det löser sig. Men det var ju stort, tre torg finns det i stadsdelen. Till slut när klockan började bli sen fick jag ringa min chef och fråga efter vägen.
Efter jobbet åkte jag till staden och shoppade, jag hamnade på Indiska på Kungsgatan och höll på att inte komma ut, det fanns hur mycket snygga kuddar och överkast som helst. Och om jag funderar lite så är vi (väl) i behov av ett nytt överkast till sängen och några snygga kuddar till. När jag nämnde dessa fantastiska överkast för min man så mumlade han något om att prioritera, soffbord, bla bla bla. Så nu sitter jag och gör en lista över saker vi ska ta tag i och överst på den är att köpa ett nytt överkast. ;-)
Idag tar vi det lugnt, Elsa hade ont i huvudet igår så Anders slutade tidigt så hon fick komma hem. De bakade pinnbröd som de grillade i eldkorgen, men de smakade mest sot och deg. Jag och barnen mötte upp pappa Anders och åt sushilunch tidigare idag, sedan var vi och handlade inför Olles 5-årskalas för dagiskompisarna imorgon. Imorgon kväll är vi bortbjudna och ska sova hos mina föräldrar. Jag ska försöka komma ihåg att kolla om mina (eller min mors) gamla längdåkningsskidor fortfarande fungerar att ta sig fram på, är lite sugen.

Promenad



Ute på promenad med nya mobilen.

Snyggosar

Galna kusiner!


Olle poserar



Livet är inte roligt alla gånger.

Tisdag hemma

Vi är hemma idag också men imorgon blir det skola och jobb. Jag har blivit lite förkyld, barnen har varit snuviga och haft ont i halsen några dagar och nu har bacillerna kommit till mig. Jag skulle tränat igår men det blev inget med det. Låg i soffan och längtade efter ostbågar istället. Då det inte fanns några hemma så fick det bli en morot.  



Ett kort från julafton, Elsa och Olle delar ut klapparna och Olle försöker läsa genom tomtemasken.



Vi hade kalas för Olle dagen innan födelsedagen. Tårta med fem ljus.



Nyårsmorgon. Olle blir väckt med sång, presenter och frukost.



Det är extra gott att äta macka i sängen och sedan börja leka med alla presenterna.


Måndag hemma

Idag är jag och barnen hemma för Elsa ska vila efter hjärnskakningen. Vi har varit och delat ut inbjudningskort till Olles kalas, hämtat sushi från Partille och tagit kort på varandra.


Födelsedagsbarn



Elsa tog kort på mig igår på min födelsedag.

Elsa i sjuksängen

I torsdags fick Elsa besöka sjukhuset. Hon fick hjärnskakning efter att ha blivit påkörd av en pulka. Hon mådde förhållandevis bra men var chockad och tappade minnet i flera timmar. Hon kommer fortfarande inte ihåg några timmar på torsdagen, bland annat själva händelsen och att hon åkte ambulans, men för övrigt minns hon allt. Hon ska ta det lugnt några dagar och får inte spela Tv-spel.


Födelsedag

Igår fyllde jag 39 år. Hurra för det. Jag fick en ny mobiltelefon samt en badrumsmatta och handdukar. Anders och Olle bakade rulltårta som vi sedan åt med grädde och blåbär. En perfekt födelsedagstårta!



Blommor fick jag också!

Vi tog det väldigt lugnt för Elsa råkade ut för en olycka i torsdags och har nu hjärnskakning, så hon måste vara stilla i några dagar. Så allt som skulle ha hänt denna helg fick ställas in och skjutas på framtiden.


Snögrottan

Häromdagen var vi ute och byggde en snögrotta



Olle får plats.



Färdiggrävt för denna gång.

Ledig fredag och solen sken i alla fall ett tag. Håller på att göra en lasagne till lunch. Elsa har en kompis här och tv-spelet är igång. Jag och Olle har varit ute och gjort snögrottan, som är på bild ovan, lite rymligare och kastat snöbollar på grannen.


Spel igen

Tjoho, fick tillbaka Wiispelet efter nästan en månads väntan. Det var fel på grafiken och gick inte att fixa så vi fick ett splittans nytt. Härligt.

Konferens

Elsa spelar kort i fjällen.

Idag har jag varit på konferens med jobbet. Vi var på Bergums fritidslantgård och det var jättemysigt. Solen sken, det var verkligen härligt väder och vi tog en promenad bland djuren. Tyvärr hade jag inte med kameran annars hade det blivit trevliga bilder på kossor som lekte.

 


Sälenresa

Nu är vi hemma igen efter vår Sälentur. Vi bodde denna gång i Kläppen och det var väldigt kallt. Som mest var temeraturen nere i 32 minus och då var det inte så kul att stå på ett par slalomskidor. Vi var i Lindvallen en dag och det skilde 10 grader så Kläppen, som ligger lite lägre, är nog bland det kallaste ställena i Sälenområdet.

 

Ute och letar sushi på Högfjället.

De dagar vi inte åkte skidor shoppade vi istället. Jag köpte ett par nya skidbyxor då mina förra mystiskt har försvunnit från jordens yta. Vi hittade också en trevlig inredningsaffär dår vi hittade en toarullehållare som står på golvet och lite annat kul.


Gott nytt år!

Jag har ett trevligt jullov och kommer snart med lite bilder. Nu ska här köpas pizza!