En härlig jul!

Julen har varit härlig och det var full fart på julaftonskväll med många släktingar och en svettig tomte som hade ett helt berg med julklappar att dela ut. Barnen var väldigt nöjda med sina klappar, Elsa var närmast i extas över sin kamera och Littlest Pet Shop-kanin (hon önskade sig en hund och jag trodde det var en hund jag köpte men det visade sig vara en kanin). Olle fick en bilbana som tog fyra timmar att sätta ihop och sedan gick den sönder efter en timmas körning. Vi var och skulle byta den idag men då var alla bilbanor slut. Vi fick pengarna tillbaka men nu har han ingen bilbana att köra med stackaren.
Elsa hade fått en ny klänning innan jul med glitter på men efter en dags användning på julaftonen så fanns det inget glitter kvar på klänningen. Destå mer glitter fanns det (kanske finns fortfarande ;-D) hemma hos Peter och Monica som vi var hos på julaftonen. Det glittrade precis överallt. Så klännningen lämnade vi också tillbaka idag.
Nu ska jag kolla på På spåret som jag missade igår då vi var hos K och P på annandagsmiddag.

God Jul!



God Jul och Gott Nytt År önskar jag till alla som läser här!
Olle, Elsa och älgen poserar framför julgranen tillsammans med tomten och bocken.

3000 bitar



Hela bordet är fullt med små pusselbitar. 3000 stycken!
Hur ska man få ihop detta?

Grattis!



Anders har fått nytt jobb! Grattis chefen!

Flytt av bror o sambo igen.

Idag har vi varit i min gamla hemstad och hjälpt min bror och sambo att flytta. Det var ett år sedan sist och de branta 342trapporna som vi då bar upp alla möbler för fick vi nu traska ner för med samma prylar igen. Nu flyttar de till ett radhus med bara en trappa upp till övervåningen. Vi var åtta personer som hjälpte till och det var inte så långt mellan ställena så det gick snabbt och lätt.

Nu ligger jag på övervåningen i den alldeles för korta Klippansoffan och ska begära in hela höstens vabbande till Försäkringskassan så vi får lite extra pengar förhoppningsvis innan jul. Är alltid så långsam med detta, speciellt sedan förskolan/skolan också ska fylla i en lapp som sedan ska skickas in av föräldrarna.
Jag är väldigt stolt över mig själv de gångerna jag kommer ihåg att anmäla samma dag som barnen blir sjuka, oftast kommer jag på det dagen efter och får skriva halvlama förklaringar till varför jag inte anmälde vård av barn den dagen barnet blev sjukt. Glömde av... är den vanligaste av mina förklaringar,  datorn fungerade inte, kom inte in på FKs hemsida (har faktiskt hänt) är några andra bortförklaringar. Nu ska man dessutom förklara för personalen på skola/förskola varför inte datumen stämmer. Hu. ;-)

Lussefirande



Idag var det Luciafirande på dagis. Jag var med i luciatåget (as usual). Inga modiga barn i sikte....
Jag står längst bak, framför det grågröna skynket och Olle som är pepparkaksgubbe står snett framför till höger.

De obligatoriska julkorten



Vi ställer upp oss framför kameran för de obligatoriska julkorten. Elsa håller fjärrkontrollenoch alla ser glada och avslappnade ut.



Nu kniper Anders ihop läpparna och det vet vi alla att det betyder bus på gång. Elsa förlorar fokus och det betyder att det är någon som kittlar henne. Vem kan det vara? Jag och Olle är ännu med i leken.



Nu har det fullständigt ballat ur. Ni ser Anders rovdjursblick. Vem blir nästa offer??

Fotodags.....



En bild på mig själv för ovanlighetens skull.

Puss



Ett kort från förra luciafirandet där mormor får en puss av en pepparkaksgubbe.

Perukbarn


Mingel, kalas och granar

Igår var jag på after work/mingel på Härlanda/Örgryte bibliotek. Det är andra gången de anordnar detta och det är väldigt trevligt att träffa kollegor från andra bibliotek i Göteborg.
Idag ska vi fira svärmor som fyllde år för några veckor sedan. Men först ska vi klä plastgranen!

Adventsfika



Adventsfika med Anders gamla klasskompisar från högskolan och respektive samt alla barn som blivit till under åren som gått.

Härligt

Nu blir det billigare att bo igen. Räntan sänks och det rejält. Inte dumt.
Jag och Olle är lediga idag och jag passar på att julpynta lite medans Olle spelar Wii.
Det blir minsann blodpudding till lunch idag. Jag anmälde mig för att lämna blod men hade för lågt järnvärde så nu är det järnrik kost som gäller. Blodpudding har aldrig varit någon favorit men med en stor klick lingonsylt till så går det allt ner.


Julstök?

Det verkar som mina planer på att få fram alla julsaker i tid har gått i stöpet. Nu står det högar med lådor och kartonger på golvet i allrummet istället. De elektriska ljuskransarna  från IKEA som jag brukar ha i fönstren vid juletid fungerar inte i år och det går inte att byta lamporna i dem. Helt värdelöst. Jag köpte en ny ljusslinga och band om men den räckte till en femtedel av kransen så det såg verkligen torftigt ut.

Kämpig dag

Idag började jag dagen med sagostund för årskurs ett och sedan direkt efter det en presentation av konstnären René Magritte för en trea. På eftermiddagen hade jag bokprat för svensklärarna på en högstadieskola. Så det har varit en kämpig dag och jag stupar nog i säng samtidigt som barnen.

Tonfisk

Idag har vi ätit pasta med tonfisk i tomatsås som är en favorit här när Anders är bortrest. Idag är han det och då passar vi på att njuta lite extra. ;-) Jag brukar alltid blanda i lite citronpeppar i slutet men upptäckte att det finns smakförstärkare i. Blä! Så nu blir det till att blanda själv, salt, peppar och pressad citron. Det blev jättegott.