Karate

Vilken värme det har varit idag. Har röjt en del i trädgården, klippt thujan och Anders har köpt armeringsjärn till sin pergola och kapat så elden har sprutat från vinkelslipen. Elsa var och tittade på kompisen när hon spelade fotboll men det var inget hon ville börja med. Igår var hon på karate och det var mer intressant. Men hon vågade inte vara med så vi satt på bänken och tittade på. Det såg jätteroligt ut. Vi får se om det är något hon ska fortsätta med, det kostar en hel del och det är inte garanterat att hon vågar nästa gång heller och man måste betala innan nästa tillfälle. Ingen betänketid minsann. Det var en sport där det var ordning och reda som gällde, inga toabesök under träningen och full koncentration på ledaren. Mycket vrålande, snabba rörelser och rakar ryggar. Men ledaren verkar bra, han var hård men samtidigt rättvis och lät alla ta plats.

Fototajm


VAB och pärlpyssel

Idag har jag varit hemma och vabbat. Elsa är förkyld med hemsk hosta och näsa som rinner. Nu på kvällen har hon fått ont i ena halsmandeln också så vi får se om det blir någon skola imorgon. Olle har också varit hemma, är Elsa sjuk då är han sjuk.
Jag blev så inspirerad av min svägerska och hennes pärlande så vi åkte och shoppade lite pärlor för pyssel under dagen. Det blev några fina armband.
Nu måste jag förbereda ett bokprat i morgon och jag och Anders ska försöka se filmen Lust Caution som legat på soffbordet över en vecka.

Hål i öronen och svamp

Nu har Elsa bara ett hål i öronen. Vi skulle byta örhänge och det ena kom förmodligen lite fel så det blev ömt och varigt och Elsa vägrade att stoppa i läkörhänget igen. Hon vill hellre ta ett nytt hål så det ska vi göra när det gamla hålet har läkt igen.
Idag har det varit trädgårdsdag, vi har flyttat några buskar och Anders bygger på sin pergola. Svampplockningen igår gav inget resultat..  Elsa vägrade att cykla till skogen så det blev bara jag och Olle som letade under buskar och träd. Vi hittade kottar och ekollon och såg en ekorre. Och naturligtvis massor med svamp som inte går att äta.

Äntligen

Äntligen är det fredagen den 12 september och klockan har passerat 9.00. Dagen jag har förberett mig på ett tag nu. Dagen då jag och Karin skulle hålla vårat föredrag "Därför behöver barnen i Göteborg ett kulturhus". Och nu är det gjort. Det gick bra och var riktigt roligt. Nu känns det som jag är riktigt ledig och imorgon ska jag plocka svamp!!