Anders

Idag har Anders namnsdag. Slask och brask!

Sjukis

Igår ringde Elsas lärare till mig på jobbet. Elsa mådde illa. Jag hämtade både henne och Olle då jag fick höra att det på nytt går magsjuka på skolan och dagis. Men det blev ingen magsjuka, tack och lov. Hon hade ont i magen och huvudvärk men var pigg för övrigt. Idag har vi varit hemma för hon hade fortfarande huvudvärk i morses.
Imorgon vill hon verkligen gå till skolan för hon ska läsa upp en vers om första advent för de andra barnen. Hon har tränat och kan den som ett rinnande vatten så det är viktigt att gå.

Bort med skägget

Igår var jag hos Martin och Lisa och skrapade gammalt skägg från ett golv. Det känns en aning i händerna idag, men det är då man känner att man lever. ;-)
Idag är det födelsedagskalas hos Martina som fyller 5 år. Hurra!

Värme

Nu är det varmt här. Var så frusen när jag kom hem från jobbet men maken kom hem från Danmark idag och det första han gör är att hämta ved och tända en brasa. Så nu är jag varm igen. Jag och Elsa har varit ensamma några dagar då Anders var i Danmark och Olle hos mormor och morfar. Det har varit jättemysigt.
Olle har det bra hos gamlingarna och kommer hem imorgon. Då är det utvecklingssamtal för Elsa som gäller, lunch med mormor och morfar och jag och Anders ska ge oss ut och titta på kakel.


Nu ska jag ägna mig åt min senaste sysselsättning - True blood.

Selma Lagerlöf

Idag startade vi med utdelningen av Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige till alla treor stadsdelen.  Jag tog på mig att vara Selma her self, så iförd päls och hatt och med käpp lät jag mig intervjas av C. som var reporter. Barnen blev lite konfunderade över att jag dog 1940 men ändå stod framför dem, men men allting går....

Blåsigt

Det blåser idag. Vi är inne och spelar Nintendo Wii. Är ledig då förskolan är stängd, personalen är på utbildning några dagar. Peter, Monica, Linnéa och Martina var här i helgen och hälsade på. Elsa fick huvudvärk och feber på lördagskvällen så hon är hemma med mig och Olle idag. Monica fick migrän på söndagen så det var några som befann sig i liggande läge. Peter godkände vår planlösning för badrummet och nu kan vi börja tänka på kakel och klinker och allt annat som ska in.

Var inne ...

Var inne på Ballingslövs hemsida och hittade några snygga tvättställ.



Snyggt med den långa bänken och handfaten ovanpå.


Kväll

Nu har barnen lagt sig och jag har lånat inredningstidningar från biblioteket. Hoppas jag får idéer.

Deluxe

Deluxe av Anna Godbersen är som utsidan skvallrar om en bok om kärlek och rika flickor. Men den är bra skriven och har en riktigt spännande intrig.



Manhattan 1899. I en värld av lyx och bedrägeri - lever några ungdomar farligt, skandalösa liv. Med sin fina familjs goda rykte att tänka på tvingas den unga, vackra och mycket omsvärmade Elizabeth Holland att välja mellan sina familjeplikter eller den sanna kärleken. Den förbjudna kärleken. Men så händer det oförutsägbara; hennes hästekipage välter i en skarp kurva och Elizabeth - flickan vars lyxiga leverne livat upp stadens skvallersidor - kastas ur och drunknar i strömvirvlarna från Hudsonfloden. Hela New York sörjer hennes bortgång och rykten tar fart. Var det en vanlig olycka, eller fanns det de som hade allt att vinna på att Manhattans mest firade celebritet försvann ...? Från Bokus.com

Hungerspelen

Jag har läst en del ungdomsböcker nu i höst. En del bra en del mindre bra. En som var bra var Hungerspelen av Suzanne Collins. Den är ganska otäck men väldigt svår att lägga ifrån sig. Jag sträckläste den.



Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem! Katniss Everdeen är fjorton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt tolv är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen...

Suzanne Collins har skrivit en gastkramande framtidsroman om liv och död. men det är lika mycket en roman om vår tids television - som är grym, rå, falsk och egentligen bara handlar om en sak - tittarsiffror. Från Bokus

Svårt....

Att bygga ett nytt badrum är inte så lätt. Vi är ännu inte färdiga med hur planlösningen ska se ut. Placering av dusch är det svåraste. Igår velade vi rejält och skulle ha badkar istället. Vi får inte plats med både och så det måste bli antingen dusch eller badkar. Man kan ju stå i ett badkar och duscha men då vi har snedtak blir det för trångt om man inte vill stå mitt i fönstret och duscha då det är enda platsen som takhöjden är behaglig, kul för grannarna kanske....
Så vi satsar nog på dusch.

Kakel vill jag ha vitt, rektangulärt  samt matt. Klinkers mörkgrått och matt. Sedan även mörkgrått kakel på hyllor som vi ska platsbygga.

Några bilder på snygga tvättställ:


Snyggt från Vedum.



Valnötsskåp från Aspen



Montoni. Detta funderar vi på att köpa. Frågan är om vi ska ha nedsänkt handfat eller att hadfatet ska stå ovanpå bänken.  Det snyggaste jag har sett är ett med två kvadratiska handfat på en mörkbrun skiva. Det finns tyvärr inte på bild utan bara i en katalog. 


Fortfarande sjuk

Olle är fortfarande dålig eller om han har fått en släng av någonting annat, han är jättehängig och har förmodligen lite feber. Det är dock omöjligt att ta tempen på honom han illtjuter så fort man för det på tal. Igår var han pigg som en lärka större delen av dagen men på kvällen gnällde han och var hängig. Nu ligger han i soffan och blundar efter att ha lämnat storasyster i skolan.
Igår var vi ute på promenad och hittade ett bra ställe där man kan klättra i träd och hoppa från höga berg. Så det gjorde vi. Kameran får följa med nästa gång så ni får se Anders svinga sig i trädtopparna som värsta apan.

Kräkigt

I fredags var hela familjen  ledig och då gick vi på bio, Mamma Mu och kråkan. Efter det åt vi sushi och passade på att handla halloweenmat då vi skulle få "storfrämmat " (vilket lustigt ord) på lördagen. Olle var gnällig och vi fick rusa runt och slänga i det vi kom på. När vi kom hem gick jag och Anders och lade oss på soffan och vilade.  Plötsligt hördes ett vrål från övervåningen och Olle hade kräkts i ryamattan. Ett underbart uppvaknande :-)
Ryamattan fick att rädda, stackars Olle kräktes hela kvällen. Han har inte riktigt kommit på att det är bäst att kräkas i hinken utan försöker förtränga att han måste kräkas in i det sista, så oftast kommer det över hela honom istället. Så det blir några maskiner tvätt.....
Något storfrämmat blev det inte denna helgen men vi satsar på nästa istället.