Bokfemman

Nu har jag bestämt mig för att vara med på bokfemman. Denna vecka ska man lista sina 5 bästa ungdomsromaner för tjejer. Jag har inte läst ungdomsromaner på många år (förutom det sista då jag jobbar som barn- och ungdomsbibliotekarie) så det finns "hål" att fylla. Men jag har fått ihop en lista:


Alla Harry Potterböcker. Jag vet inte varför jag började läsa den första men efter den har jag inte kunnat sluta.

Böckerna om Otoriklanen av Lian Hearn. Otroligt bra och spännande böcker, bland de bästa jag någonsin läst. Handlingen utspelar sig i ett fiktivt Japan och man får följa pojken Takeo som i början av första boken "Över näktergalens golv" blir föräldralös och träffar en man som förändrar hela hans liv.

Tusen gånger starkare, Christina Herrström. En bok för alla tonåringar. Verkligen tänkvärt om vad som händer när tjejerna vågar ta plats.

Jag saknar dig, jag saknar dig, Peter Pohl. En stark och jobbig bok om en tjej som förlorar sin syster i en olycka.

Som jag vill vara, Katarina von Bredow. En 15-årig tjej blir gravid första gången hon har sex med sin pojkvän.

image106image107image108image109image110

Nytt kök (nästan)

image104
Idag har vi efter en låång längtan efter nya köksstolar slagit till och köpt nya. Vi köpte 4 st Maxstolar från
EM. De har en kampanj just nu så stolarna kostar endast 199 kr styck. Vi har pratat om dessa stolar ett tag och när de nu var nedsatta i pris beslutade vi oss för att slå till. Vi hittade också ett snyggt bord som vi ska köpa imorgon. Vi ska också inhandla en bokhylla från IKEA och sätta under köksfönstret. Hoppas att det blir snyggt!

Bokmässa

Idag har jag varit på Bokmässan. Det var intressant som vanligt. Jag var på seminarier med bland annat min favoritförfattare Pija Lindenbaum. Hon samtalade med John Crispin (tror jag han heter) om sin nya bok "Kenta och barbisarna".

image100

Här sitter John och Pija och har precis avslutat sitt samtal. Det blev ingen bra bild då hon har ljuset från projektorn rakt i ansiktet.

image101

Jag var också och hörde på Jujja Wieslander, hon som skriver om Mamma Mu. Mycket bra.
image102

På vägen ut såg jag denne filur och var tvungen att ta ett kort.

image103

Ytterligare en filur som jag hade väldigt trevligt tillsammans med under dagen. :-)

Bilderna är tagna med min nya telefon. Bilderna blir bäst när det är ordentligt ljust.

Gipsborttagning och lite annat.

Veckorna rasar fram och snart är det jul igen. :-) Förra veckan var hektisk med möten och bokprat. Elsa tog bort gipset och det tyckte hon var otroligt skönt. Det gick jättebra att ta bort spikarna med lite alvedon och lustgas i kroppen. Lite som att åka karusell, tyckte hon, upp och ner.
I onsdags träffade jag V. och vi fikade, shoppade och åt mat. Tiden gick alldeles för snabbt precis när vi kom igång med shoppingen så var vi tvungna att abryta för att hinna med att äta och prata, prata, prata. Under veckan som gick var svärmor, svärfar, mamma samt pappa på besök, det blir den del fikande. Jag har börjat dricka kaffe vid 36 års ålder men det måste vara något gott till, helst choklad, så det blir en del som slinker ner varje gång jag dricker en kopp kaffe. Jag kommer nog snart att rulla fram. Det lustiga är att INGEN har någonsin druckit thé på min arbetsplats förr men nu när jag då äntligen till allas stora lycka har börjat dricka kaffe, så är det flera som har börjat gilla att ta en kopp thé bara så där.
Lördagen kom och gick och vi gjorde minsta möjliga. Vi softade med böcker, dator och musik. Jag var och shoppade mig en ny telefon en
Sony Ericson K610i. Jag skulle egentlligen köpa en annan telefon men den var så ful och när jag såg denna så var saken klar. Den var billigare också så det var ju inte heller någon nackdel.
I söndags var jag hos en f.d. kollega och firade hennes 40-årsdag. Det var många kollegor och jättegod mat. Men det är idag hon fyller år, grattis K.
Nu ska jag sjunka ner i TV-soffan och titta på Seinfeld.

Elsas adress

Farmor- här kommer Elsas adress!

http://elsans.blogg.se/

Hon är dålig på att uppdatera, skriv en kommentar till henne så kanske hon kommer igång igen.


Kejsarsnitt

En film om hur ett kejsarsnitt går till. Kolla om du inte är känslig.

http://www.youtube.com/watch?v=Pky9DHxH0uo&mode=related&search=

Ganska läbbigt, jag mådde lite illa när jag såg detta. Det känns inte alls som jag gick igenom något sådant med Elsa. Det gick ju hur snabbt som helst tyckte jag då, jag blev bedövad och sedan hade jag ett barn under hakan. ;-)

Operation

Idag ska min pappa opereras för andra gången mot njursten. Han opererades förra veckan men då lyckades läkaren bara få ut en av de två stenarna. Om det var slarv eller något annat som hände vet ingen. Min pappa hade fått besked om att två njurstenar skulle opereras bort men när han vaknade var bara en borta. Så nu är de tvungna att göra om operationen igen.

Jag är hemma idag igen. Det känns lite bättre i magen men inte helt bra ännu. Anders är också hemma med magsjuka och feber. Jag hoppas verkligen att det inte smittar, vågar knappt gå nära honom.

ytterligare en rapport

Jag upptäckte nyss att min bakgrundsbild har försvunnit. Så här kommer en ny, inte riktigt bra men den får duga tills jag hittar en bättre.
Jag ska vara hemma från jobbet imorgon också, känner mig fortfarande halvskum i magen. Konstigt att man kan vara det så länge. Jag har ätit yoghurt och fiskbullar idag, har varit hungrig precis hela dagen. Gröt är väl också bra för magen så det får det bli ikväll om jag inte överfaller den halvuppätna chipspåsen som finns i skåpet innan. Ska försöka att låta bli. Kan ju inte vara direkt bra för magen just nu.
Elsa var hos läkaren för en kontroll av armen i onsdags. Det såg bra ut, det läker som det ska och armen är i rätt läge. Den 20:e september ska de ta bort gipset och dra ut spikarna. Det görs med värktabletter och lustgas. Uh.

Nytagna bilder på allrummet

image97

Vi har fixat ett draperi till vår minigarderob.


image98

Den nyinköpta bokhyllan i dagsljus.

Olles rum

image96

Vi håller på att göra ett rum till Olle. Vi har satt upp gips på tre väggar och nu håller jag på att spackla dessa. Bakom den fjärde väggen ska det trixas lite med el och annat så den har inte kommit på plats ännu. Detta håller vi på med när tid finnes och vi hoppas bli klara innan Olle fyller tre år i december.

Beställningar

Har precis fått en leverans nyttigheter från Apoteket. Jag beställde varor via nätet i torsdags och de kom i brevlådan idag. Det var enkelt, snabbt och bekvämt. Så nu kan jag shoppa loss på Alvedon och annat smått och gott hemifrån i fortsättningen. Nu väntar jag på mitt andra paket som snart borde dyka upp. Kläder från HM. Mest till Elsa men även några plagg till mig själv. Linnen och munkjackor vågade jag mig på, kan väl inte gå helt fel. Vi får se.

Hemma och flytt

Idag är jag hemma från jobbet. Har varit konstig i magen ända sedan i fredags och det vill inte gå över. Så idag ska jag bara vila och äta yoghurt och gröt.
I lördags hjälpte vi broder Martin och flickvän Lisa att flytta. De flyttade till en jättefin vindsvåning med snedtak och mycket vinklar och vrår. Den var verkligen jättemysig.