Regnigt

Hörde precis en åskknall. Regn och rusk har det varit idag. Vi har bara varit hemma och tagit det otroligt lugnt. Skönt efter en hektisk vecka. Olle står just nu i vardagsrummet och ropar argt: mer giggis, mer giggis. Mer godis betyder det, han har fått några chokladbitar och det var otroligt gott. Nu skriker han i högan sky, dags att avbryta.


En fantastisk dag.

Idag har jag varit på föreläsning och workshop "Att skriva för barn" med Dan Höjer. Det var verkligen kanon. Han var jättebra som föreläsare och vi fick arbeta mycket själva samt i grupp med att skriva olika texter. Svårt men otroligt kul. Det första vi fick göra var att skriva en dikt, det gick ju sådär. Min poetiska ådra är väl på en femårings nivå och det enda jag kunde klämma ur mig var några usla julklappsrim. Men som tur var var det frivilligt att låta andra ta del av det skrivna. Men vid detta laget undrade jag vad som komma skulle och om jag inte borde bli akut sjuk och springa därifrån innan det blev ännu värre. Men det blev bara bättre. Nästa uppgift var att utifrån ett foto skapa en person. Vi fick fabulera fritt och det var skitkul! Min tant hette Margot, var 58 år och vårdbiträde. Fotot på "Margot" var från 80-talet och hon kör en annan kvinna i rullstol. Båda har förvridna ansikten och ser hellustiga ut.
När jag skulle åka därifrån hade jag glömt min mobiltelefon hos mina föräldrar som jag sov över hos på natten. Så det var bara att bege sig dit igen. De hade lite mat på spisen kvar, min favoriträtt med blomkål och bacon, så då var jag bara tvungen att stanna och äta lite. När jag var på väg hem åkte jag förbi Veronica som kom körande i motsatt riktning. Hon såg ut som en fågelholk i ansiktet när hon såg mig och jag såg antagligen likadan ut.

Hektiska och varma dagar

Hektiskt på jobbet. Ska förbereda ett bokprat till fredag sedan har jag ytterligare två nästa vecka. På torsdag ska jag till Vänersborg på en föreläsning  och workshop "Hur man skriver för barn" med Dan Höjer. Kanske blir det en pizza hos föräldrarna? Imorgon har jag sagostund på nytt och jag håller på att scanna favoriten "Lill-Zlatan och farbror raring".
Det varma vädret håller i sig, men imorgon ska det bli kallare har jag hört många säga.  Börjar längta efter att få sätta på mig lite varmare kläder och riktiga skor. Som det är nu får jag klä på mig varmt på morgonen för att sedan ta av mig och endast ha linne samt kjol på jobbet. Tre personer har frågat mig om jag är gravid. Börjar bli lite irriterad.

En varm måndag

Idag var Malin på biblioteket och lärde sig att använda katalogen. Hon trodde att hon skulle ha problem med att scanna böckerna med den lilla handscannern men det var inga problem. Min chef ringde idag och berättade att det var 29 sökande till tjänsten vi haft ute. Det var en ganska speciell tjänst och endast 75%. Så nu ska vi bara bestämma oss och börja kalla till intervjuer.
Elsa och Olle har precis somnat, jag läste några sagor för dem och sedan sov de båda så sött. Olle har annars velat vara uppe väldigt länge på kvällarna, sedan är han jättegrinig på mornarna.

Elsa och Olle

108222-28 108222-29

Bilder på Elsa och Olle tagna idag.

Spaljé

108222-27

Anders har precis målat klart spaljén som han har byggt i sommar.

Bara hemma

Det blev att stanna hemma och mysa. Vi har varit ute och försökt få lite ordning i trädgården. Temeraturen var 23 grader och det var underbart. Vi åt middag väldigt sent och jag har precis vaknat till liv efter en tur i soffan.

En trevlig kväll.

Igår var Malin, Kristina och Christel här. Kristina hittade studsmattan och studsade tills solen gick ner. Vi åt tacos och äpplepaj och drack vin. Det var jättetrevligt. Idag är man destå segare, vill åka till Svenska hem och kolla på möbler men vill också ligga i sängen och mysa. Vi får se vad det blir.

Luftballong

108222-26

En luftballong kom glidande över huset. Det kändes som den skulle åka rätt in i taket men den var några meter över. :-) De eldade på ganska bra och Olle tyckte det var lite otäckt.

Nya bilder

108222-25

För ett tag sedan var jag på IKEA och köpte nya krukor och växter till det ena köksfönstret.


108222-24

Anders har målat en vägg i vardagsrummet och satt upp småtavlor. Alla ramar och motiv är från IKEA.


108222-23

Fler krukor samt växter från IKEA.


Sovmorgon

Lördag och sovmorgon. Sovmorgon innebär att jag oftast sover till 7.30. Då vaknar jag av mig själv, barnen sover oftast längre. Idag vet jag inte vad vi ska hitta på, handla måste vi dock för det var längesedan. Kristina, Christel och Malin kommer hit ikväll och umgås.
Igår var jag på bokmässan. Det var trevligt, speciellt då jag fick sällskap av Karin och Anna. Jag såg en hel del kändisar som vanligt, men ingen Jan Gulliou. Konstigt. Han är alltid där och var där igår också men jag jag lyckades undvika honom denna dag. Var på några seminarier, ett med Pija Lindenbaum som var trevligt samt ett med fantasyförfattarna Eoin Colfer och Angie Sage som var jättebra.

Väntar

Väntar på man och barn som snart kommer hem igen. Min bror kommer hit med barnen och jag ska snart göra iordning spagetti carbonara till oss alla. Mums. Imorgon ska jag på bokmässan och jag har bläddrat lite i katalogen över alla seminarier. Det är svårt att bestämma sig.  Pija Lindenbaum ska vara där och prata om sin senaste bok Lill-Zlatan och morbror raring och henne vill jag gärna se.
Idag ringde det ytterligare en lärare och bokade bokprat. Så nu har jag 4 bokprat att läsa in mig på. Pust.


Böcker inför bokprat.

108222-21  108222-20


Jakten på cyketjuven av Peter Gissy och Bullers baby av Håkan Jaensson.
Böcker jag håller på att läsa ikväll, jag ska ha ett bokprat nästa vecka så det är bara att läsa bok på bok. Tur att det är tunna böcker med stor text och bilder.:-)

ostbågar

Idag hade jag sagostund för första gången. Det tar ett tag innan det når ut till alla barn så idag kom det endast två tjejer. Men det var bra uppvärming. Jag har en projektor som jag visar sagan med.  Sagan visas då på väggen och alla kan se.
Mormor och morfar var och hämtade barnen på dagis, de ska sova en natt hos dem. Anders är på utbildning i Norrköping och kommer i morgon. Så jag sitter här alldeles ensam. Jag har läst några barnböcker, ätit osbågar och druckit coca-cola. Smaskens. Det var jättelängsedan jag åt ostbågar så jag var verkligen sugen.

Hemma....

Äntligen hemma från jobbet. Anders hämtar barnen så jag är alldeles ensam ca en timma till. Imorgon ska barnen till mormor och morfar för Anders ska iväg igen.
Bokpratet idag gick nog ganska bra. Tack Camilla och Anna för bra tips! Imorgon är det nya utmaningar, då ska det bli sagostund. Jag har ännu inte bestämt villken saga det blir. Jag tror inte att det kommer några barn då det är första gången, det brukar ta några veckor innan det sprider sig. Nu blir det ryggläge i fem? minuter och sedan ska jag laga mat.

Bokprat

Idag har jag arbetat som vanligt. Imorgon ska jag ha mitt första bokprat. Jag  har fått mail, många mail, från Anna och Camilla om bokprat. De är ju båda lite av bokpratsrävar nu mera och jag har fått lite tips. Jag har ännu inte övat på Anders, är alldeles för trött ikväll. Jag har lyckats med att tappa bort mina parkeringstillstånd också, det gör mig väldigt irriterad så jag ska snart krypa ner i sängen och drömma trevliga drömmar istället.
Just nu sitter jag med datorn i sängen och en superpigg Olle bredvid mig. Han läser Pelles ficklampa och en Miffybok, två favoriter.


Barbapapastickers

108222-19108222-18

Inreda.com hittade jag dessa söta stickers. Stora stickers (klistermärken) som man kan dekorera väggar, garderobsdörrar och möbler med. Barbapapa-Stickers är en transparent dekorfilm med tryck på.

Snygg matta

108222-17

Jag tycker om denna matta från
Mio. Frågan är bara om den passar ihop med vår röda Klippansoffa. Den finns i grönt och lila också men jag gillar den orangea bäst.

Lördag

Lördag morgon och jag har redan städat lite i badrummet. Vaknade klockan 7 och var pigg som en lärka. Detta innebär att jag förmodligen måste sova lite efter lunchen idag annars kommer jag vara helt ras ikväll då Veronica och Joakim kommer hit och äter middag. 
Gårdagen var hektisk med möte på morgonen och massor av förtidsröstande på eftermiddagen. Vi var fyra personer som tog emot rösterna och det var en jämn ström hela tiden. Stressigt men kul. Idag blir det till att städa och handla mat inför ikväll.

Disk

Har mest haft datorn på magen denna afton. Elsa tittade på Bolibompa,sedan kvällsmat och läggdags. Jag låg och läste, har mitt första bokprat på tisdag så det är en del att läsa. Efter det tog jag tag i den stora jättedisk som tog över varje yta i köket. Hur kan det bli så varje dag??
Imorgon ska jag på barnbibliotekariemöte. Det ska bli kul. Jag får äntligen träffa Camilla, det var jättelängesedan och ska bli väldigt roligt att se henne. På eftermiddagen kommer mina föräldrar ner med Olle och min svärmor kommer på besök.

Lill-Zlatan

108222-16

Lill-Zlatan och morbror raring av Pija Lindenbaum.
En ny favorit som godnattsaga.

Från baksidan:
"Lill-Zlatan älskar sin morbror raring. När mamma och pappa är på Mallis får hon vara med honom hela tiden. De fikar, går och simmar och gör roliga saker. Men en dag sitter någon i morbrors kök. Han heter Steve och kommer från Trelleborg. Lill-Zlatan tycker att han kan åka tillbaka till det där Trelleborg. Men Steve vill inte flytta på sig i första taget. Och Lill-Zlatan är svartsjuk!"

Jag och Elsa är ensamma ikväll.

Mina föräldrar var här efter jobbet och hämtade Olle. Jag får fortfarande inte lyfta något och Anders är på Orust på konferens. Så Olle ska sova över hos mormor och morfar inatt. Jag och Elsa ska titta på Bolibompa och mysa.

Trött.

Ligger i soffan med datorn på magen. Att en vecka kan vara så lång. Ändå jobbade jag ju inte i måndags. Idag var det  löpande band som gällde, barngrupper kom, röstade och gick. Vi turades om att berätta hur de skulle gå tillväga. Det ska bli skönt nästa vecka när allt blir normalt igen och jag kan fokusera på min verksamhet, det har jag knappt hunnit ännu.

Ännu en dag på jobbet.

Idag har jag inte fått gjort något vettigt på jobbet. Har mest varit ivägen. Jag fick rensat bland mina papper och påbörjade en bokbeställning som jag fick avsluta mitt i för Anders var på gång att hämta upp mig. Vi hade tre omgångar av Barnens val idag, det tar lite tid för alla barnen att bestämma sig vad de ska rösta på och sedan få ner röstsedeln i kuvertet.
Idag var det också första gången för Elsa på gymnastiken. Den börjar redan klockan 17 så det är tight om tid. Jag slutar 16.30 och Anders slutar 17.00. Ingen tid att äta innan alltså.


Perfekt lampa.

108222-15

Nu har jag hittat en perfekt lampa som ska hänga vid det vita sideboardet. Den heter Cancan och kommer från
Mio.

Vilken partiledare är du mest lik?

 Gjorde en test på GPs hemsida. Jag var mest lik Maria Wetterstrand. Hm.


"Det måste rinna av språkröret Maria Wetterstrands blod i dina ådror.
Du är en idealist med stor energi och stort allvar. Du kastar dig mellan familj och engagemang, med känslan av att du har ett kall – som man inte skojar om. Fotriktigt går före flärd och familjen går före fest."

Kudde

Inez rand, kudde från IKEA. Skulle passa väldigt bra i vår röda Klippansoffa.


108222-12

samt till våra gardiner:


108222-13

Från Borås Cotton

Snygg matta

108222-11

Denna matta från
Boconcept vill jag ha.

Tillbaks på jobbet igen

Idag var det första dagen på jobbet efter sjukskrivningen. Det kändes bra fast det var en del att göra. Alla bibliotek är förvalslokaler detta val och så även vårat. Dessutom får alla barn mellan 5 år och åk. 5 rösta i Barnens val. De får då rösta på hur en spårvagn ska se ut samt hur Göteborgs nya lånekort ska vara utformat. Idag hade vi fyra stycken klasser som kom och röstade. Det är jättekul men det tar tid att informera och hjälpa till vid röstbåsen.
Nu är jag hemma och har precis slängt ihop en köttfärssås som ska puttra i ca en timme, sedan hoppas jag att min familj är i faggorna.

Fortfarande hemma.

Idag är det sista dagen som jag är sjukskriven. Imorgon väntar jobb som vanligt. Anders är också hemma idag, han har ont i halsen och känner sig väldigt hängig. Han sover fortfarande nu 12.30. Jag skulle egentligen gå på en föreläsning idag om bokprat men det får vara känner jag. Det är bättre att vila upp sig ordentligt inför morgondagen. Känner mig fortfarande lite yr i mössan och får ont i huvudet när jag är uppe och grejar. Jag har börjat äta järntabletter då det förmodligen är järnbrist jag har drabbats av. Igår kväll fick jag dessutom jätteont imagen igen. Det var en riktig pärs. Nu ska jag gå och äta frukost...

Denna ser väl skön ut?

108222-10

En sådan här vill jag ha! Snyggare och säkert skönare än en hängmatta. Hämtad från
http://www.lebeanock.com/index.htm

Hemma igen

Igår var Anders på herrmiddag och jag passade på att åka till mina föräldrar för att vila upp mig. Barnen var ju redan där så de följde med hem igen idag. Anders cyklade hem från herrmiddagen, det tog en timma och nog inget han gör igen.


Ett sideboard till också.

108222-8

Ett sideboard från
Svenska Hem i samma stil skulle ju passa bra också. Vi får väl se vad maken säger om dessa idéer. :-)

Ett soffbord som kanske passar

108222-7
Detta såg jag i tidningen idag. Lite spejsat. Det är Svenska Hem som har det i färgerna vit, svart och röd.  Vi behöver ett litet bord till vår röda Klippansoffa.

Ditt val

Följde SVTs Ditt val igår kväll. Satt i soffan med penna, papper samt mobiltelefon och följde alla instruktioner till punkt och pricka. Men ändå fick jag efter någon timma ett felmeddelande och jag fick inte reda på vilket parti jag kan tänkas rösta på. Jag fick istället gå in på deras hemsida och göra testet på nytt för nu var jag nyfiken på vad som skulle komma fram. I andra liknande tester på nätet har jag alltid fått väldig hög procent på KD och det fick jag naturligtvis nu också. Men KD är ett parti jag aldrig tänker rösta på. Så nu är jag lika tveksam igen, men jag har ju en vecka på mig.
Anders kom hem från Frankrike sent igår kväll, det var trevligt att få lite sällskap igen. Vi åt en macka och slötittade lite på TV.
Idag ska vi ta en promenad, räta upp ett träd som håller på att stupa och klippa gräset som är alldeles för långt. Jag ska ju ta det lugnt fortfarande så det blir väl Anders som får greja och jag får väl titta på.

Är endast sugen på kräftstjärtar.

Var otroligt dålig i magen imorse. Har inte varit speciellt hungrig på hela dagen. Det enda jag är sugen på är kräftstjärtar och ägg. Jag har varit och handlat det idag, jag köpte också med mig ytterligare en kexchoklad. Jag vet inte om det är just kexchoklad som gör att jag blir helt kass i magen, har för mig att detta har hänt förut och jag åt ju en kexchoklad igår. Jag får väl se imorgon. :-)
Jag beställde två böcker från Bokus häromdagen och de damp ner i brevlådan idag. Isprinsessan av Camilla Läckberg och Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson (denna är till min mamma , om du läser detta så vet du vad du kommer att få imorgon).

Morgon

Jag har försökt att ringa till V. i två dagar utan att komma fram. Det har inte gått fram någon signal utan endast klickat till i luren. Så igår kväll tänkte jag att nu får jag ta tag i detta och ringde hennes mobil istället. Det gick fram en del signaler men sedan tutade det upptaget. Jag väntade i ca tjugo minuter och ringde sedan på nytt, men det var samma sak då. Efter ett tag ringde hon upp. Hon hade suttit på ett yogapass och glömt att stänga av telefonen. Pinsamt. Första gången jag ringde hade hon bara tryckt bort samtalet, när jag ringde andra gången hade hon blivit tillsagd att stänga av.  :-) Hemtelefonen hade katten tagit hand om.
Idag ska jag ta mig iväg ut och handla lite mat och andra saker man behöver när man går hemma så här.


Händer inte mycket idag...

Barnen är hos mormor och morfar och maken är i Frankrike så jag sitter här alldeles ensam. Jag fick en Damernas värld av A. igår när jag kom hem från sjukhuset och den ska jag snart lägga mig ner och läsa. Förmodligen kommer jag att somna. Imorgon ska jag försöka hitta på någonting, det känns fortfarande i magen efter operationen men det var bara en titthålsoperation, så förhoppningsvis ska det väl gå bra att åka lite bil och gå en kortare sväng någonstans. Nu till damernas värld....


Böcker som jag läst och tycker om:



Män som hatar kvinnor
Stieg Larsson - Män som hatar kvinnor

108222-3

Camilla Läckberg - Stenhuggaren

108222-6

Johanna Thydell - Det fattas en tärning

108222-5

Karin Alvtegen - Skam

Nyopererad

Är nyopererad och sjukskriven i en vecka. Ligger i sängen och har tråkigt. Har dock fått en ny bärbar dator  som har aktiverat mina armar och hjärna några timmar. Jag har precis smaskat i mig min dotters sista kexchoklad, den var god.