Ny artikel

De ringde från Göteborgs Fria Tidning och undrade om vi ville skiva en ny artikel om "varför Göteborg ska ha ett kulturhus för barn". Så det har vi gjort. Den kommer i nästa veckas tidning.

Den gamla finns här för den som inte har läst.

Höstpromenader



Höstpromenad i skogen med svampögon.



Fikastund med frukt och kex



Olle i skogen



Vi var ute på ytterligare en promenad i det fina höstvädret.
Tokfrans har hittat ett träd som bara låg och skräpade. Det måste man slänga i ån.



Barnen tittar på och undrar vad pappa egentligen gör.



Här kommer trädet!



En mycket nöjd man.



Efter promenaden var det dags att baka sockerkaka. Kakan är i ugnen och
barnen äter sockerkakssmet.

Paolo och Ulf

Igår var det en hektisk dag med två bokprat, det ena för en sexa och det andra för en tvåa. Det tar på krafterna och det är jobbig att bokprata för så olika åldrar, men det var två bra klasser och det är alltid inspirerande. Dessutom var det teater på biblioteket och jag var med på en av de två föreställningarna och fick se på "vad lilla Anna samlade på". Den var bra, och det var över hundra barn som alla verkade ha trevligt.

Idag har vi utbildats i vårat nya lönesytem som vi ska köra igång med nu i månadsskiftet och sedan var jag på en föreläsning om barnkultur som var mycket intressant. Jag hann också med att shoppa varsin pyjamas till barnen och  salsicciakorvar som jag länge varit ute efter. Så när jag kom hem slängde jag ihop en italiensk pastarätt ála Paolo Roberto med salsiccia, tomater, lök, basilika samt pasta. Momsich! Och till det en tre flaskor rött, som Ulf Elwing brukar säga.

Paolo var på bokmässan och lagade denna rätt och jag och min kära vän samt kollega Anna fick en munsbit var, det var smaskens. Anders och Elsa tyckte maten var supergod medans Olle var avvaktande och åt endast pasta. En riktig kolhydratkille.

Återvinning på hög nivå

Elsa och Anders är på simskola och Olle spelar Nintendo Wii och jag håller på att rensa kylskåpet. Hur många gamla yoghurt- och filpaket får det plats i ett kylskåp? Nu tog jag en plastpåse och hivade ner alla läbbiga, kletiga paket i den, knöt om slängde rätt i soporna, hoppas inte min man "återvinnaren" läser detta.

Söndag igen....

...och det är då jag har tid att uppdatera denna sida. Förra söndagens tur till svampskogen gav verkligen resultat. Vi hittade både trattisar och vanliga kantareller. När vi kom hem rensade jag all svamp och Anders gjorde stek med svampsås. Det var underbart gott.
I veckan har Anders varit i Frankrike och gottat sig. 20 grader var det där, den enklaste lunchen var en trerätters. Ändå tycker det är supertrist och vill bara vara hemma (med mig kanske?, hihi), jag tycker att jag kan få åka i stället för honom och få lite miljöombyte, men jag lär väl inte vara någon höjdare på hans arbetsuppgifter. :-)
Igår var P och H med barn här och vi var och bowlade. Det går sämre och sämre för mig för varje gång jag är och bowlar, måste snart börja smygöva. Jag tror inte jag kom över 90 poäng någon av serierna och det är riktigt bedrövligt. Men koncentrationen är väl inte riktigt på topp när man har barnen med sig. Elsa klarar sig själv men blir supersur när hon inte får ner tillräckligt med käglor. Olles klot rullade långsamt iväg när han kastade så det stannade på mitten av banan och fick hämtas av personal och efter en halv serie var det inte roligt längre. Han fick istället papper och penna och satt och skrev bokstäver. Han är verkligen superduktig och skriver så fort han kommer åt. Han kan alla våra namn och väldigt många bokstäver.

Söndag med svamp (förhoppningsvis)

Nu har Elsa uppdaterat sin blogg: http://elsans.blogg.se/

Idag ska vi göra ett nytt försök i svampskogen, man kan ju hoppas att det har dykt upp något ätbart denna gång.
Vi har börjat planera vårat badrum som ännnu inte finns. Peter, Anders bror, ska hjälpa oss och det är mycket att tänka på innan vi sätter igång. Höjdskillnader i golv, ska dörren gå utåt eller inåt, höjden på duschen bland annat. Jag är mer fokuserad på färger, speglar och stooora handfat.

Det ser mer och mer ut som om min drömsemester kan bli verklighet nu till våren. En Italienresa!! Två veckor i Toscana, Veneto eller Umbrien, det är svårt att bestämma sig. Ska man bo på ett ställe i två veckor eller på två ställen en vecka var? Ska vi bo på hotell, lägenhet eller hus? Ahh, vilka svåra frågor! ;-) :-)