Skoldag igen

Idag har Elsa varit i skolan för första gången sedan hon bröt armen i onsdags. Det gick bra. Hon var där i tre timmar och var nöjd när farmor och farfar kom och hämtade henne. Klasskompisarna hade gjort en stor glasstrut i papper till henne som krya på dig present. Elsa blev jätteglad för den.
I morgon har jag terminens första bokprat och jag har inte hunnit att förbereda mig. Ska krypa ner i sängen nu och läsa en bok som jag ska prata om imorgon. Kommer nog endast några sidor...Gäsp!

Bilder på den brutna armen.

Här är några nytagna bilder på Elsa och hennes arm. Hon mår mycket bättre idag och har inte velat ha några värktabletter på hela dagen. Hon sov gott nästan hela natten, vaknade endast en gång mot annars tre -fyra gånger. Skönt. I morgon ska hon gå några timmar i skolan så får vi se hur det fungerar. Farmor och farfar kommer hit under dagen och passar barnen några timmar.

image94

Elsa valde naturligtvis rosa bandage över gipset! 070826

image95

Elsa fick en katt igår av bästa kompisen Emilia, den heter Milly Mjaumjau. Här har Milly fått en egen korg att bo i .

En bruten arm

Nu har jag och Olle varit och hälsat på Elsa på sjukhuset. Det blev en sen operation så hon och pappa får sova över på sjukhuset. Hon mådde bra men var väldigt trött. Operationen gick bra, det var ett ben alldeles vid armbågen som låg på "fel" plats så det spikade läkarna fast på rätt plats igen. Hon är gipsad från axeln och ner till fingrarna. Ett stoort gips.
Jag kommer att var hemma torsdag och fredag med henne så får vi se på måndag hur hon mår. Jag och Olle var och köpte några filmer som hon kan titta på om det blir för långtråkigt och smärtsamt.

En dålig nyhet

Lilla Elsa har brutit armen. Förmodligen handleden. Hon och Anders är på sjukhuset just nu och de ska operera henne. Stackars liten. Men hon var tapper när jag pratade med henne för en stund sedan, det gjorde inte så ont då, hon hade fått ett provisoriskt gips och två klistermärken. Nu ska jag åka och hämta Olle och sedan får vi se om hon har opererats ännu.


En bra nyhet.

Igår fick vi en väldigt bra nyhet. Någon ska flytta....... (nej, det är inte vi).

Nu har jag arbetat i två (eller är det tre?) veckor och det känns bra. Trodde aldrig att jag skulle få nya idéer om vad jag ska hitta på för alla barn och ungdomar men det ploppar upp någon då och då.
Ikväll ska jag på tjejmiddag och bara njuta av god mat och trevligt sällskap. Vi är fem tjejer som har gått i samma klass sedan vi var sju år. Det blir mycket minnen från skoltiden och den obligatoriska trisslottsskrapningen. Hoppas att vi skrapar fram lite kosing. Vi vann 100.000 för några år sedan och delat på fem så fick vi 20.000 var. De gick snabbt åt!
Jag ska också träffa min bror idag och vi ska försöka att rädda en av våra datorer som kraschat. Vi har massor med bilder och musik på den som vi naturligtvis inte har gjort backup på, och jag hoppas att vi i alla fall kan föra över allt detta till en extern hårddisk. Håll tummarna!

Några bilder på barnen:

image92image93

Lördag.

Sitter just nu och tittar på min man som sätter upp en lampa i taket. Jag sitter framför datorn och skriver. Vad bra jag har det!
Idag har det varit underbart väder. Elsa har haft en kompis här och de har badat och hoppat studsmatta. Olle fick vara med och laga mat något han tyckte var sådär kul. Nu på kvällen har vi suttit ute och ätit kantarell- och köttfärspaj. Mums. Grannarna var över en sväng och Olle hoppade studsmatta i säkert en timma. Efter det åt han två portioner med gröt och somnade som en stock.
Efter att IKEA-katalogen damp ner i brevlådan i tisdags har vi börjat att vakna till liv inredningsmässigt igen. Jag har ju redan gjort två besök denna vecka och nu har jag planerat Elsas rum samt köket. Elsa har mycket gamla saker som "blivit över" och ska få en ny rejäl byrå samt ett riktigt skrivbord. Detta vet hon inte om ännu mormor, så säg inget! Det blir nog inte än på ett tag. Vi har också tröttnat på att det inte finns tillräckligt med avställningsytor i köket, och planerar nu att köpa tilll mer skåp och bänkskiva. Vi skissar på lösningar.
Monica - kanske vi följer med till Polen, vi har ju ett helt badrum att fylla! Då kan vi bo på ett najs hotell.
Imorgon ska vi till Liseberg med farmor och farfar. Det ska bli jättekul. Olle är ju såpass stor så att han kan åka lite nu. Så kanske han vågar åka den pyttelillla berg- och dalbanan (som förr hette nyckelpigan). Efter Liseberg följer barnen med till farmor och farfar så det blir en mjukstart på arbetsveckan.

Fågel

image91

Lade ni märke till fågeln som har smugit  (hur stavas detta ord??) sig in? Det är en fågel Anders har erövrat i Finland. Vi tyckte den var gräslig när vi fick den men den passar ganska bra i skåpet med alla glas.

Nedräkning

Jag räknar ner dagarna, endast tre om man räknar med de få minuter som finns kvar av denna dag. Imorgon således blott två dagar kvar tills jag börjar att arbeta igen. Det känns tungt de sista dagarna innan men så fort man är tillbaka på jobbet är det som om man aldrig har varit borta. Skumt. Men trots vädret har det varit en välbehövlig och härlig semester. Vi har mest varit hemma, det ställe som är härligast att vara på, och bara njutit. Fixat i trädgården och fixat inomhus. Vi har fått massor av nya idéer, vissa har vi hunnit slutföra, vissa skjuter vi på framtiden.
De senaste dagarna har jag tillbringat på IKEA och i hemmet. Vi har köpt en vitrindörr till vår Billybokhylla och tömt denna på böcker. Jag har slängt fem papperskassar med böcker! Inte illa för en bibliotekarie. Nu finns det, förutom en hel del böcker som fick stå kvar, glas i vår bokhylla. Vinglas och alla möjliga tjofaderittanglas. Är detta pensionärsvarning? ;-)

image85

Vi har också inhandlat en liten bokhylla, Expedit från IKEA, till övervåningen och där har det hamnat böcker.

image86

Anders har också satt upp belysning på boden och spaljén. Lite stämningsfulla bilder:

image87

Vår "Afrikas drottning" slog ut idag.

image88

Belysning på boden samt på spaljén i bakgrunden. Mycket trevligare att sitta utomhus på kvällarna nu.

image89

Blomsterkrasse.

image90

Levande ljus är också trevligt.