Ännu en ledig fredag.

Den lediga fredagen har sprungit fram. Elsa har haft två kompisar här hela dagen och de har lekt och spelat Tv-spel. Anders har varit på utbildning hela veckan och slutat sent. Vi har knappt träffats. Men idag kom han hem tidigt och fick som straff för att ha varit frånvarande en hel vecka åka och handla, diska en jättedisk samt laga mat. Det blir fläskfilé med potatisgratäng. Här är han i köket:

    image136

Olle har badat, ingen av hans favoritsysselsättningar direkt, men det gick jättebra. Jag fick till och med tvätta håret på honom. Det är inte varje dag han är på det humöret och tillåter det. Oftast är både jag och Anders med, en tvättar snabbt håret och den andra håller en handduk för hans ögon och försöker trösta en otröstig Olle.  

I natt har jag sovit ganska bra, jag kan bara ligga på sidan på grund av revbenet men Olle lyste med sin frånvaro hela natten och det känns skönt att kunna breda ut sig ordentligt i sängen och inte vara orolig för att få en smäll. Han viftar och far mest hela natten. Jag fick dessutom sovmorgon i morses då Anders inte började förrän 8.30 och gav barnen frukost. Så jag fick ligga i sängen ända till klockan 8.00. Lyx på en fredag.


image135

Olle och Elsa kollar på Bobster medans pappa lagar mat och mamma sitter framför datorn.

Långt ifrån cool

Jag ska ha bokprat för två klasser i årskurs fyra om några veckor och har börjat läsa in mig på böcker som passar för den åldern. En av dem är "Långt ifrån cool" av Ingrid Olsson. 
                         
                                                 image134

Den handlar om elvaåriga Linnéa som ska få glasögon och hon är inte alls glad. I klassen är det ingen som vill vara med henne och hennes föräldrar förstår ingenting. Den enda hon kan prata med är mormor. Den populäraste tjejen i klassen, Vanessa, vill plötsligt vara kompis med Linnéa och bjuder henne på sin födelsedagsfest. Men kvällen slutar inte som Linnéa hade önskat. Det var en bra bok som tar upp mobbning och svek. 


 

Elsas rum

Vi har köpt lite nya möbler till Elsas rum. En ny bokhyllla och ett större skrivbord stod på inköpslistan. Allt från IKEA förstås.

108222-133

Här sitter Elsa och pysslar. En favoritsysselsättning!

108222-132

Elsa och Olle framför den stora byrån med alla kläder.


Revbensfaktur

I tisdags fick jag nog och jag och min lungsäcksinflammation åkte till Accessakuten och tillbringade en helkväll på deras soffa. Fem timmar satt jag där. Väl inne hos läkaren, klockan 00.30, var det inte min självställda diagnos som gällde längre utan en revbensfraktur. Jag som var såå säker på att det var lungsäcksinflammation var inte så säker längre när läkaren tryckte på bröstet och det gjorde ont så in i h....e. Jag hade inte i min vildaste fantasi trott att jag kunde hosta mig till en revbensfraktur men så var visst fallet. Men det var skönt att få veta vad det var och nu är det bara att härda ut. Läkaren trodde att en förbättring skulle ske om så där två veckor. Och jag som ska bowla nästa vecka med mina arbetskamrater. Men jag kommer säkert att vinna ändå! Jag är bäst på bowling med eller utan revben. Förra gången vi bowlade var jag gravid och jag vann lätt! :-D


Aj

Var hos farbror doktorn igår och jag har hostat mig till en revbensfraktur. Ajajajaj.

Kass telefon

Idag vaknade jag 9.30. Det är sent för en tvåbarnsmor, men Olle är en riktig sjusovare och snurrar rejält på nätterna så ingen får någon sömn. Elsa är den som vaknar först på helgerna, hon igger oftast vaken länge innan hon går upp.
I förrgår var jag hos först mina svärföräldrar och hämtade Elsa och sedan vidare till mina föräldrar där Olle har varit några dagar. Vi sov över och igår fredag var jag äntligen och lämnade in vår kassa telefon hos Telia. Den surrar och fräser så det går inte att prata i den överhuvudtaget. Tjejen i butiken testade den men hittade inget fel på den och erbjöd sig att skicka in den till reparationsverkstaden. Men om de inte hittar något fel där så får jag stå för kostnaden ca 380 kronor. Det hade jag ingen lust med, för de pengarna kan jag ju lika gärna köpa en ny telefon. Så nu har butiken telefonen i en vecka och personalen ska ringa med den och se om de kan hitta något fel. Om inte så är det bara att köpa en ny telefon. Det är det som kallas för 2-års garanti

Idag skulle jag egentligen på tjejträff men hon som skulle ha det ställde in så nu får jag väl titta på supertrista melodifestivalen istället.

Barnledig och i shoppingtagen

Idag var jag på jobbet för första gången denna veckan. Det var en del att göra, jag låg efter med bland annat bokinköp så jag har suttit framför datorn och beställt böcker i stora lass. Barnen är utspridda, Elsa hos farmor och farfar och Olle hos mormor och morfar, så jag är helt barnledig. Det var tänkt att bara Elsa skulle på minisemester med kusin Linnéa till farmor och farfar, men när vi var och lämnade henne ringde mormor och frågade om Olle hade lust att vara hos dem några dagar. Efter lite övertalning och ett löfte om att få åka trampbil så ville han stanna. Inga kläder har han med sig men mormor har ett lucialinne som är spännande att sova i.
Anders åkte dessutom till Danmark idag så jag är fri som en lärka. Jag har tillbringat min ensamma kväll med att shoppa. Jag har köpt nya jeans, och sprillans nya löparskor. Det behövdes för jag har hittills sprungit omkring i mina aerobicsskor från 1990-talet. Så nya skor känns som ett lyft.

Sjuk måndag

Idag är jag hemma med en sjuk Olle. Han har feber och snuva. Han sitter just nu och tittar på favoritfilmen Bilar. Olle är Blixten McQueen eller Blixten Maskin som han säger.
I helgen har vi haft besök av Peter, Helena, Hanna och Klara. Barnen lekte och hade jätteroligt tillsammans och vi vuxna kunde sitta ner och prata. Vi kom i säng vid 3.30 och då hade Klara precis kräkts. Men hon mådde bra på morgonen och det var förmodligen inte magsjuka. Hon och Olle var båda lite hängiga på söndagen och när gästerna hade åkt gick vi och lade oss hela familjen och stensomnade. Det har nog aldrig hänt innan att båda barnen har sovit på dagen. Vi sov i över två timmar!

Ledig fredag

Ledig fredag! Jag och barnen har varit och handlat och sedan blev det fredagssushi. Elsa har haft en kompis här hela dagen och de har varit ute och lekt i det fina vädret. Jag och Olle har städat och lekt. Han lekte jag låg bredvid och lyckades nästan somna. Jag är fortfarande löjligt trött efter influensan.

Jag måste också få säga grattis till C. och I. som har gift sig (i smyg)!!!!! Det kom som en överraskning fast ringarna är gamla! Grattis!!!!!

Nu ska jag fixa lite mat, det blir pasta Åsa, den godaste pastan i stada! Underbar tomatsås, nötter och bacon. Till det den underbaraste av alla ostar, parmesanost (absolut inte överskattad, Anders! Skäms på dig för det uttalandet!) . Mums!!!

Fortfarande sjuk

Är fortfarande sängliggande, förmodligen är det den ökända influensan som har bitit tag i mig. Det börjar bli tråååkigt att ligga i sängen nu. Det är tur att jag har datorn, en bra bok och gillar att sova. Nu har min kära make köpt sushi åt mig, det ska bli gott!

Sjuk

Idag är jag sjuk, feber och huvudvärk. Ligger i sängen och svettas. Buh.


Nilla: Jag kommer inte in på din sida längre, om du har lust att dela med dig av lösenordet kan du maila på [email protected]

Inköp av möbler.

Idag har vi tillbringat dagen på IKEA med en hel del andra besökare. Vi köpte en bokhylla till Elsas rum och en bäddmadrass till Olles säng. Vi impulsköpte nya gardiner till vardagsrummet också och det blev jättebra! Elsa var hos en kompis hela dagen så hon blev glatt överraskad när hon kom hem och såg sin nya bokhylla. Nu har vi städat hennes rum ordentligt så det är väldigt fint just för tillfället. :-D
Nu väntar hemmagjord kebabpizza med underbar kebabsås. Elsa vill se på Harry Potter men Olle visar på inget sätt att han börjar bli trött så det blir nog något barnvänligare så länge han är uppe.

Bra böcker

image130image131

Har precs läst "Om jag kunde drömma" och "När jag hör din röst" av Stephenie Meyer.

Från Bokus:

"Isabella Swan flyttar till Forks, en liten regnig sovstad i Washington. Hon förväntar sig att hennes nya liv ska bli lika långtråkigt som staden själv. Men när hon träffar den gåtfulle och förföriske Edward Cullen tar hennes liv en oväntad och farlig vändning. Edward har länge lyckas hålla sin identitet som vampyr hemlig. Men nu går ingen säker, minst av allt Bella som är den person Edward håller mest av. Edward och Bellas förhållande balanserar på knivseggen mellan begär och livsfara."

Detta är en av de mest romantiska ungdomsböcker jag har läst. Den första är väldigt bra den andra är bra men lite seg. Nu väntar jag på att nummer tre, som ännu bara finns på engelska, ska dimpa ner på jobbet.

Ledighet och rullning

Idag är det första lediga fredagen av många denna vår. Jag har gått ner i arbetstid igen och arbetar nu 80% och är då ledig på fredagar. Det ska bli skönt. Elsa går i skolan mellan 8.30- 12 så det blir inte någon direkt sovmorgon men det är bara bra så man kommer upp och får kläder på kroppen.  Idag har jag rullat köttbullar för fulla muggar.
Ikväll är Elsa på disco för första gången, det ska bli roligt att höra om hon har dansat något när hon kommer hem.