Hallen

108222-76

En bild på hallen. Det fattas lite tavlor samt lampa under trappan. En trevlig matta önskas också.

Anders vinvägg

108222-75

Här är Anders stolthet, han putsar och gnider sina flaskor varje dag och det fattas aldrig en flaska.

Vardagsrummet matbordet

108222-74

Här är andra delen av vardagsrummet, den med matdel och bokhylla.

Olle

108222-73

Olle i sin älsklingsmysdress som han fått av Miranda. 070220

Vardagsrummet

108222-72

En bild på vardagsrummet, soffan med den moderna TV:n. En platt TV på väggen skulle inte vara dumt.

Lennartz

Det var en del strul med bloggen igår, får se om det går bättre idag. Jag är fortfarande hemma, hesheten har släppt en del men jag kan inte prata länge då kommer den igen. Då jag har ett jobb som man måste vara pratsam mest hela dagarna så vilar jag idag också. Imorgon ska jag ha ett bokprat för en föräldragrupp, vet inte riktigt om jag klarar det ännu får se under dagen.
Igår började den nya dansbandsserien i SVT, Leende guldbruna ögon. Den var kanon. Längtar efter nästa avsnitt. Måndagar är dock den rörigaste kvällen av dem alla, jag jobbar till 19.00 och när jag kommer hem står Anders på verandan med innebandyklubban i handen. Avlösning är det rätta ordet . Att sedan efter det äta en snabb middag samt få i säng två spralliga barn innan klockan 20.00 är en utopi. Tur att avsnitten finns på webben.

Bilprovningen

Idag är jag hemma från jobbet. Kan fortfarande endast kraxa. Jag fick ändå gå upp i ottan för vi har missat att besikta den ena bilen och det innebär körförbud den 1 mars. Jag ringde bilprovningen och som tur var fanns det en tid klockan nio på morgonen.  Jag ringde 8.20 och satt då i min morgonrock så det var bara att hoppa i kläderna och sticka iväg med den del av telefonkatalogen som innehåller ett gäng kartor över Göteborg ifall jag inte skulle hitta. Men jag hittade och hann, och bilen gick igenom. Hurra!
Nu är jag hemma igen, vilar och äter en banan, frukost hann jag inte heller få i mig så nu får det väl bli en brunch av något slag.

Ingo

108222-71

Den här boken, Ingo: en värld under ytan av Helene Dunmore, tilltalade mig inte men jag hade inga andra böcker att läsa för tillfället så den följde med hem. Jag blev verkligen positivt överraskad, trots legender om världar under vattnet, sjöjungfrur och synska tanter.

Från Bokus.com:
"För Sapphire och hennes bror Conor slås livet i spillror den dag deras älskade far Matthew rapporteras saknad efter en fisketur nära deras hem i Cornwall. Men Matthew var alltför förtrogen med havet för att bara drunkna sådär. Det var dessutom kav lugnt den natten han försvann. Några dagar senare finner man Matthews båt ute till havs, men hans kropp hittas aldrig. Sapphire och Conor lovar varandra dyrt och heligt att de en dag ska återfi nna sin far. Även om det innebär att de måste resa till Ingo, den plats som Matthew alltid sjöng så vackert om. Men var ligger Ingo? Är deras far nu ett med det mytomspunna havsfolket? Kommer de att finna honom?"



Ont i halsen

Idag är jag lite halvkrasslig, jag vaknade i natt av att jag hade jätteont i halsen och sov inte jättebra efter det. Anna, Marcus och Johannes samt Camilla och Ingvar skulle komma på besök idag men det var många sjuklingar så det blev inställt. Jag fick prata med dem i telefon istället. Anna var på jobbet men det förstod inte jag så jag babblade på, det var först när hon började prata om att hjälpa sin kollega  som poletten trillade ner. Förlåt. Camilla var dock hemma och var pratsugen, Anders påstår så här i efter hand att vi pratade i tre timmar men det var inte mer än en. Den mannen har ingen tidsuppfattning! Dessutom sitter han nu och babblar med sin bror, får se hur länge det blir.

nya finska ord

Denna vecka är Anders i Finland, hans andra hemland, snart pratar han väl flytande finska. Han kommer alltid hem med ett nytt ord. Joustihamburgarlainen är det enda som har fastnat i mitt huvud. Kan någon gissa vad det betyder??
I helgen hade vi besök av D. och C. samt deras tvååring Leo och R. som kom i sällskap med sin son, ettåringen Alexander. Det var full fart. I söndags var vi ute och strosade på det nya köpcentret 421 i Frölunda. Vi var inne på Mediamarkt eller vad det heter, det var i alla fall fullt med folk.

Jag har arbetat kväll så mina föräldrar har varit här och roat barnen. Nu ska jag strax sätta mig och förbereda mitt andra bokprat av tre för denna veckan. Det ska bli skönt när det är över.


Bilder från Nääs

Här kommer några bilder från vår eftermiddag vid Nääs slott utanför Floda. Här finns fina gångstigar, mycket vatten och sköna vyer. Det var kallt och det blåste en del så vi höll oss runt slottet. Det finns många gamla träd, perfekta att klättra i. Elsa tyckte att det var jätteskojigt och klättade i alla träd hon såg. När det blev för kallt gick vi till cafét och fikade och sedan gick vi till stallet och tittade på alla hästar. Elsa tyckte att det var spännande men det luktade inte speciellt gott.

108222-70

Elsa gillar att klättra i träd.

108222-69
108222-68

Olle och Anders.
108222-67

Jag och Olle.

Söndag på Nääs

Idag har vi varit på Nääs slott och fikat. Vi tog en promenad i de soliga men kyliga omgvningarna och Elsa klättrade i alla träd hon kunde komma upp i.
Igår var vi hos Veronica och Joakim, det var trevligt som vanligt. Olle körde vakenrace, Elsa somnade i mitt knä. Elsas ögon kliade hela kvällen och hon nös några gånger så hon är nog allergisk mot katter. Trist, hon som är så förtjust i katter och hon låg på golvet flera gånger under kvällens lopp och försökte locka till sig lilla kattdamen Selma. Selma var lite avvaktande och satt länge och bara tittade på Elsa, sedan pös hon iväg.
Nu ropar Anders så jag måste hjälpa till att göra chiabatta med brieost och parmaskinka. Mumsfilibaba.


Fredagslediga

Idag har jag och barnen varit fredagslediga. Vi har varit en sväng till ännu en lampaffär och denna gång slog jag tilll och köpte en liten rund lampa till sovrummet. Sedan var vi och åt sushi, vi köpte 20 bitar och delade på och jag blev knappt mätt. Barnen är galna i sushi och Olle äter ingefäran som om det vore godis. Vi tog en tur till leksaksaffären också, Elsa ville handla upp sin veckopeng och hon köpte ett spel med grodor som man ska skjuta i en hink.
På eftermiddagen fikade vi med semla och chokladboll och sedan tittade barnen på video och jag stensomnade i soffan. Nu sitter vi och tittar på Så ska det låta eller rättare sagt, jag sitter här vid datorn, Olle leker med grodorna och Elsa trollar med sin ring. Anders är och äter middag med jobbet men ska komma hem hyfsat tidigt.

Lordigodis

108222-65

Anders kom hem från Finland med en påse Lordigodis!!!

studiebesök och lampspaning

Idag har jag och M. varit på studiebesök på en pytteliten filial till oss samt ett skolbibliotek. Skolbiblioteket var jättefint, stort till ytan och mycket bra idéer att ta med sig. Sedan var jag på Backaplan och kikade på lampor, vi behöver lampor till allrummet på övervåningen samt i vårt sovrum. Jag hittade en del trevligt men inget som kändes jättespännande. Ska kolla runt lite på nätet, åtekommer...

Bild på mig

108222-64

Så att du kan sova i natt Anders!

Soffbordet

108222-63

Nu har jag satt ihop det nya soffbordet från Boconcept. Det passade fint med soffan. Det fattas fortfarande lampor samt lite prydnad.

Men vad är detta!

Nu blv det dubbelt igen.

Flera inlägg.

Ja, det blev en del inlägg här igår. :-)
Det gick inte att uppdatera hur jag än gjorde men till slut fungerade det tydligen! :-)
Idag har jag varit och hämtat soffbordet och monterat det. Ska hämta kameran!

Flera inlägg.

Ja, det blev en del inlägg här igår. :-)
Det gick inte att uppdatera hur jag än gjorde men till slut fungerade det tydligen! :-)
Idag har jag varit och hämtat soffbordet och monterat det. Ska hämta kameran!

Home alone

Ensam hemma, Anders är på väg till Finland och barnen är hos farmor och farfar, och ett bokprat att förbereda. Kommer nog inte bli något med det. Har precis kommit hem från jobbet och ätit lite rester som familjen har lämnat samt en sockerkaksbit. Är ändå sugen på något mer.
Helgen har varit lugn, igår var vi hos kusinerna och hälsade på och i lördags tog jag mig shoppingtur. Jag hittade två klänningar, en kofta, en tröja samt ett skärp i den första (och enda) affären jag var inne i. Jag brukar annars vara ganska velig och kan inte bestämma mig om det är snyggt eller om det finns något snyggare någon annanstans.

Ledig fredag

Idag är jag och barnen lediga. Kan inte bestämma mig för vad vi ska hitta på. IKEA känns som ett kul alternativ eller shoppa kläder til mig. Hm. Vi måste i alla fall åka och handla lite mat till ikväll.
Igår hade jag ett kul bokprat där jag fick en lärare att vifta på öronen.
I tisdags blev det en helkväll med Anna och Camilla, först fika och sedan bio. James Bond blev det, ingen favorit precis men den var bättre än jag hade förväntat mig så det blev en trivsam kväll.