Skräptömning

Härligt med lördag. Vaknade vid niotiden, underbart med sovmorgon. I förrgår förberedde vi oss för en ny Gudrun men det blev vanlig blåst. Inte ens storm. Jag hade tagit in allt som kunde tänkas flyga omkring, studsmattan tog en timma att montera ner, det regnade och var kallt. På kvällen bar vi ner madrassen och sov i dator/lekrummet. Olle tyckte att det blev väl trångt så han skrek i högan sky flera gånger under natten. Inte så mycket sömn med andra ord. Men det var mysigt, barnen lekte på madrassen hela kvällen.
Igår började jag röja i de rummen som inte är klara och nu på morgonen har Anders varit och hyrt en släpkärra så det bär snart iväg till tippen. Skönt att bli av med en del skräp. Ikväll är vi bortbjudna, vi ska norrut, till Elsas och Olles kusiner.

Storm på väg

Har varit ute och burit in bord och stolar i förrådet, det är storm på väg. Den kan bli lika jobbig som Gudrun, och det är inget jag vill vara med om igen. Ändå drabbades inte vi, några takpannor flög iväg men inget allvarligare. Fast det var ändå jobbigt, huset skakade och det kändes som att fönsterrutorna skulle blåsa in. Nu ska jag ut igen och försöka plocka ner studsmattan så den inte flyger iväg ikväll. Snacka om flygande tefat.

Fast i hemmet

Har just kommit ut ur duschen, barnen sover fortfarande. Regn. Anders tog Saaben till jobbet och Skodan går inte att använda om man nu inte vill bli duschad på nytt så vi är fast i hemmet. Kanske ska börja röja på övervåningen idag. Vi måste åka till tipppen med oändligt mycket bös som vi samlat på oss. Olles rum står på tur att fixas iordning. Det ska sättas uppp gipsplattor på väggarna och sedan ska det spacklas och slipas. Spacklas och slipas. Jag lir trött bara av att skriva orden. Men, men, det blir ju fint till slut, det får man tänka på. Sedan ska det in golv och tapeter eller färg på väggarna. Det är den roliga biten. Hoppas att det kan bli klart innan jul.

Hemma

Idag har jag, Olle samt Elsa varit hemma hela dagen. Olle är bättre men vi är hemma imorgon också så han får vila upp sig ordentligt. Fönstret på passagerarsidan på vår Skoda har åkt ner i botten och vi får inte upp det igen. Så nu går det inte att köra med den på ett tag. Skruttbil.
Nä, nu är det dags för Roomservice.

Jul på IKEA

108222-36

IKEA har redan börjat med julsaker. Jag tycker att de hade väldigt trista saker i år. Denna julbelysning kan bli gullig i fönstret om man köper några stycken. Glänsa, 79 kronor. 

Läsdag

108222-35

"Simon och Sophie är två till ytan väldigt olika femtonåringar. Sophie är skolans snyggaste och coolaste tjej, alltid omgiven av beundrande kompisar, medan Simon tillhör klassens mindre populära som ständigt trackas av Sophie och hennes gäng.

Under påsklovet är alla Sophies vänner bortresta och i brist på annat knackar hon på hos Simon som bor granne. Han blir inte glad över besöket - han hade faktiskt velat slippa henne nu när de är lediga. Men snart upptäcker Simon att Sophie är annorlunda än i plugget, och Sophie märker att hon kan snacka med Simon på ett annat sätt än med sina vanliga kompisar. En kväll berättar hon något för Simon som hon inte har vågat säga till någon annan tidigare. Det leder till att saker förändras mellan dem. Men hur ska det bli när skolan börjar igen?

Simon & Sophie är en ungdomsroman om kärlek, grupptryck och modet att stå för sina känslor, det är Emma Granholms debutbok."
Bild och text från
Bokus.com

Har haft en riktig läsdag. En bra bok, svårt att slita sig.

Läser just nu.

108222-34

Middagssällskapet av Saskia Noort.
 

Karen och Michel har flyttat till en välmående by utanför Amsterdam tillsammans med sina barn. Men livet i det smakfullt inredda huset blir dock snabbt ensamt och glädjen är därför stor när de blir inbjudna till ett middagssällskap, och en vänskap växer fram mellan de unga paren. Men snart spricker den vackra fasaden. En kall vinternatt omkommer en av vännerna i en brand. Karen är chockad, och inser att allt inte står rätt till med branden. När en väninna försvinner, för att senare hittas död på en gata, blir Karen än mer medveten om att det är något som döljer sig bakom vännernas perfekta yttre.

Middagssällskapet är en spännande och välskriven psykologisk deckare om hur långt man kan gå för att försvara sin livsstil i en kultur där pengar värderas högre än människoliv. Den har rönt stor framgång i Holland, där den sålde i över 165 000 ex på sex månader.Saskia Noortär en av Nederländernas bäst säljande deckarförfattare och översättningsrättigheterna till hennes romaner är sålda i 13 länder.Middagssällskapet blev nominerad till Nederländernas största deckarpris, Golden Noose och är hennes andra roman.
Text samt bild från
Bokus.com

Jag håller på med denna bok. Den blir alltmer spännande och jag kan knappt lägga den ifrån mig.


Pensionärskuvös

Idag är Olle sjuk. Han har feber, hosta, snuva och ett hiskeligt humör. Anders har varit hemma och jag har softat på jobbet. :-) Imorgon är det min tur att vara hemma, skönt med sovmorgon. Elsa har också varit hemma idag men hon går nog till dagis imorgon.
I söndags var vi hos mina föräldrar och hälsade på. Anders hjälpte min pappa att lägga tak på deras pensionärskuvös. Jag räddade ett helt område från översvämning genom att dramatiskt plumsa omkring i en bäck och sparka bort löv i min pappas otäta stövlar. Sedan gick jag och Elsa på bäckjakt. Vi kom inte så långt för det var väldigt snårigt och blött och Elsa hade inga stövlar. Dessutom vet man ju inte när man står öga mot öga med en älg i de skogarna. Det fick min pappa erfara för några veckor sedan då han fick slänga sig i ett dike för att undvika en anfallande älg.

Jobb, jobb, jobb....

Jobbar och jobbar. Idag har jag bokpratat för en trea. Det finns mycket roliga bcker just nu så det är inga problem att  kunna prata om intressanta böcker. Imorgon är det barnbibliotekariemöte, det är alltid kul med möten. Nu ska trista jag avsluta för denna gång.

Kul dag

Idag har jag varit på förläggardag på stadsmuséet. Det var trevligt med många barnbokpresentationer och boklotteri. Jag vann en bok, en stor sagobok som Elsa ska få i julklapp. Dessutom fick alla varsin kasse med böcker på utvägen. Anders och barnen var på Sjöfartsmuséet så hela familjen har fått sig en dos museum idag. I lördags bakade Elsa med hjälp av Anders en underbart god kladdkaka. Hoppas att intresset att baka håller i sig.

Inspiration

I torsdags åt jag middag med Anna och Camilla. Det var så trevligt att träffas och prata. Det blev mest jobbsnack men vi arbetar med liknande saker nu för tiden, så det känns bara inspirerande att få ta del av vad andra gör på andra ställen. Igår var jag på författarpresentationer på Stadsbiblioteket. Västsvenska barnboksförfattare berättade lite om sig själva och sina böcker. Det var helt klart inspirerande. Nu har jag en hel del idéer att arbeta med. Säger inget nu.
Idag har vi inget på agendan, ska försöka röja lite i klädkammaren så att vi åtminstone kan komma in i den igen. Just nu ligger det dynor och väskor på golvet. Ska försöka sätta ut en annons på blocket också. Olles barnvagn bara står i vägen och det skulle vara underbart att bli av med den. I morgon ska jag på förläggardag så det är mycket jobb just nu.

Upplopp och elände.

Imorses var jag kass i magen och tog några komptimmar. Det var skönt att få slumra några timmar.

Den stadsdelen jag arbetar i fick uppmärksamhet i medierna idag. Det är en invandrartät förort i Göteborg. Det var strömavbrott igår kväll och då passade ungdomar på att starta upplopp med stenkastning på polisen samt slå sönder allt i sin väg, stod det i bland annat GP. Blev lite förvånad då det var en ruta som var krossad på torget. Ungefär som en vanlig helg. Det var väldigt överdrivet just om sönderslagningen, sedan är det naturligtvis inte bra att ungdomar kastar sten på polisen. Men det är just detta som sätter sig i folks minne och gör att vissa stadsdelar får dåligt rykte. Denna stadsdel har redan ett rykte om sig att vara mindre bra och det kommer inte att bli bättre av detta. Trist då det bara är en liten klick som utmärker sig.

Ännu mer shopping.

Jodå, jag fick med mig la familia ut på shopping. Vi besökte Allum i Partille och jag hittade de jeansen jag hade provat på Sisters nere i stan. Det konstiga var att när jag provade jeansen i den storleken jag skulle ha så var de ändå lite för stora så jag fick ta en storlek mindre och det var just den storleken jag hade provat i den andra Sistersbutiken som då var för små. Nu satt de perfekt, lite tighta kanske men jeans töjer ju sig alltid. 
Jag köpte också skor, ett par klassiska svarta Converse fick det bli, har letat efter svarta skor i en evighet känns det som. Det fanns ett par högre Converse med ull inuti som var jättesnygga men de blir nog varma på jobbet samt krångliga att ta på och av. Vet inte än om jag ångrar mig. Anders köpte en rock som var jättesnygg samt en halsduk som matchar.

Slut på arbetsveckan.

Underbart med helg! Det har varit en hektisk vecka med många intervjuer till den nya tjänsten, bokprat m.m. Veckans höjdpunkt var shopping med Veronica samt mat och vin efteråt. Jag har inte så mycket kläder så det blev nästan lite desperatshopping på slutet. Vi hade bara två timmar på oss innan affärerna stängde och jag ville gärna ha ett par nya jeans. Jag drog i alla jeans inne på Sisters, hittade ett par jättesnygga men min storlek var slut. Jag hittade dock en jeanskjol med fickor på Lindex och en vanlig tröja på HM. Jag skulle behöva nya skor och stövlar samt någon mer tjock tröja. Det börjar att bli kallt.
Idag ska jag försöka röja upp lite härhemma, det är kaos efter en lång arbetsvecka med trötta arbetare. Det är leksaker överallt. Kanske får jag med mig familjen på en shoppingtur. Anders är nog sugen, han försökte ju redan förra helgen men då hamnade han i svampskogen istället. Inte så kul enligt honom. Det var tur att han hittade flest kantareller, han blev lite mallig, kanske följer han med fler gånger.

Förkyld.

En kortis. Började dagen med ett bokprat. Det var för tre killar som gillade skräck och spänning. Sorterade raskt bort kärleksböckerna. :-) Jag blev mer och mer snuvig under dagens lopp och när jag kom hem vid sjusnåret så bröt förkylningen ut. Nu sitter jag här med rinnande samt täppt näsa och känner mig hängig. Anders vräker i sig digestivekex.

Något att se fram emot.

Sitter med Olle i knät och försöker skriva lite. Han vill läsa bok. Han vill jämt läsa bok. Vi kan läsa 20 böcker men han vill bara läsa mer. Lelle (Pelles ficklampa) är favoriten. Elsa duschar, hon pratar och leker. 
Hade ett trevligt telefonsamtal med Anna nyss, hon lät gladd och pigg som vanligt. Utbytte lite bokpratstaktik och annat smått och gott.
Imorgon väntar ytterligare ett bokprat och ett kvällspass. På onsdag kommer Veronica till Göteborg och vi ska shoppa. Jag hoppas verkligen att jag hittar en hel del för jag är i stort behov av nya kläder. Det ska bli sååå kul!

En trött Olle.

108222-31

Olle har inte sovit på hela dagen och det börjar märkas.

Skruvad mín.

108222-30

Denna min är Elsas favorit när kameran kommer fram. Man får ta kort i smyg om man vill ha ett annat utseende.

Svampplockning

Idag har vi varit i skogen och plockat kantareller. Det var underbart väder och vi tog med smörgåsar som vi åt efter en stunds plockande. Det blev mest kantareller, ett fåtal trattisar samt några gula kremlor.

108222-33
Här är bildbevis så slipper min pappa vara orolig.

Vi fick några liter så det blev smarriga toast samt en höstgryta.
108222-32

Mackorna var supersmarriga, grytan har vi ännu inte smakat på ännu.