Tjejmiddag och matlagning

I helgen hade jag tjejmiddag för några av mina gamla klasskompisar. Vi brukar träffas några gången per år och har gjort så i mååånga år. Vi har nu känt varandra i över 30 år, en smått overklig siffra.
Jag bjöd på Pappardelle com Salsicca, ett recept som Paolo Roberto bjöd på när han gästade Bok- och biblioteksmässan för 2 år sedan.

Pappardelle con Salsiccia

500 g pappardelle, fettuccine eller annan bandpasta
250 g grynig italiensk korv, t.ex. salsiccia
4 st tomater
0.5 st finhackad gul lök
1 st finhackad schalottenlök
1 st finhackad vitlöksklyfta
5 st strimlade basilikablad
4 msk olivolja
salt
svartpeppar
riven parmesanost till servering

1. Dra skinnet av korven och skär den i små bitar. Dela tomaterna och skär dem i små bitar.
2. Värm upp oljan i en gryta, och bryn korv och all lök. Tillsätt tomater och basilika och låt såsen sjuda under lock i 15 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och häll över i grytan med korvblandningen. Rör om noga.
4. Servera med den rivna parmesanosten.

Verkligen superlätt att göra och väldigt gott.

Till efterrätt blev det After Eight-kladdkaka, lite 70-tals vibbar.

After Eight-kladdkaka

3 Ägg
2 ½ dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
3 msk Kakao
1 krm Salt
1 ½ dl Vetemjöl
100g smält Smör
100g smält Mjölkchoklad
200g After Eight choklad

Gör så här
Vispa ägg och socker fluffigt. Sikta ned vaniljsocker, kakao, salt och vetemjöl. Häll i det smälta smöret och den smälta chokladen. Rör om tills smeten är slät och fin. Häll hälften av smeten i en klädd form. Fördela after eight plattorna över kakan och häll på resten av smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader, ca 30 min. Kakan får gärna "sätta sig" i kylen över natten.
Servera med äkta vaniljglass eller lätt vispad grädde.

Detta recept hittade jag på
http://kalasgott.blogg.se/


Kommentarer
Postat av: mor

Efterrätten låter smarrig. Var inne o tittade på hennes blogg det verkade vara mycket gott.

2010-03-24 @ 19:06:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback